v oktobru se pri Beletrini obetajo pestri jesenski dnevi. Preberite tokratni tedenski novičnik, v katerem smo povzeli aktualno dogajanje.

Drage bralke, dragi bralci,
v oktobru se pri Beletrini obetajo pestri jesenski dnevi. Preberite tokratni tedenski novičnik, v katerem smo povzeli aktualno dogajanje.

Knjiga meseca
Za knjigo meseca oktobra smo izbrali delo Sonce in dež, pod katero se podpisuje svetovno priznana chefinja Ana Roš. V svojem knjižnem prvencu preko zelo osebnih esejev, spominskih utrinkov, receptov in pretanjene fotografije razkriva zgodbo svojega izjemnega življenja. Do 31. oktobra 2023 vam je  na voljo 30 % ugodneje.


Beletrina v živo

Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo, v kateri smo tokrat gostili znanstveno sodelavko na inštitutu za kriminologijo in docentko Pravne fakultete Univerze v Ljubljani dr. Mojco Mihelj Plesničar. S slovensko pesnico, esejistko in skladateljico Nino Dragičević sta se pogovarjali o tem, zakaj imamo slovenci tako radi kriminalke in če je rast interesa do branja kriminalk mogoče povezati z občim interesom družbe oz. sodstva do kaznovanja.


Dogodek ob ponatisu dela Vitomila Zupana Menuet za kitaro

Vljudno vabljeni na pogovor ob ponatisu romana Menuet za kitaro: na petindvajset strelov in predvajanje kultnega filma Nasvidenje v naslednji vojni  v sredo, 11. oktobra, ob 19. uri v Slovenski kinoteki. Pogovarjala se bosta glavni igralec Metod Pevec ter avtor spremne besede romana Matevž Kos. Pogovor bo vodila novinarka in voditeljica Nina Jerman. Vstopnina za dogodek znaša 4,40 evrov (za člane Kinopolisa 2,20 evrov).

Članek tedna

Za portal AirBeletrina se je Liu Zakrajšek pogovarjala z Davorinom Lenkom, slovenskim pisateljem, ki je pred kratkim izdal pesniški prvenec Razpoke, nedavno pa tudi (avto)biografijo Borisa Kobala z naslovom 100 km, ki je nastala v soavtorstvu s Kobalom.


VIR: Beletrina