V četrtek, 25. maja, ob 20. uri, vas vljudno vabimo na njuno predavanje v Cankarjevem domu.

V Ljubljano bosta pripotovala v sredo, 24. maja 2023.

V četrtek, 25. maja, ob 20. uri, vas vljudno vabimo na njuno predavanje v Cankarjevem domu.
Jorge in Demián bosta v Ljubljani še v petek, 26. 5.
V soboto, 27. 5., odpotujeta v Atene, kjer bosta nadaljevala turnejo.
 
Prosimo za potrditev udeležbe na dogodku in rezervacijo terminov za intervju z avtorjem: maja.lihtenvalner@mladinska-knjiga.si; 031 424 575.
 
/
Jorge Bucay je eden najbolj priljubljenih in branih terapevtov na svetu. V več kot tridesetih državah sveta je bilo prodanih več kot deset milijonov njegovih knjig. V slovenščini so izšle Ti povem zgodbo?, Ti povem še eno zgodbo, Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo, Še več najlepših pravljic, Ljubiti z odprtimi očmi, Pot samoodvisnosti, Pot solza, Pot srečanja, Pot sreče, To ni žalostna zgodba, Priklenjeni slon, Želim si, O starših in otrocih.
/
Te dni bo pri Mladinski knjigi izšla knjiga Mit o sreči z nenavadnim podnaslovom Dan, ko je deževala juha. V njej Jorge Bucay poskušal »modernizirati« starodavni mit o rimski boginji Fortuni (oziroma grški Tihe) in odgovoriti na vprašanja: Kaj je sreča? Ali sploh obstaja? In če obstaja: je zanjo zaslužna usoda, ji botruje naključje ali jo lahko prikličemo s svojim delovanjem?
O avtorju:
Dr. Jorge Bucay, zdravnik psihiater, gestalt in psihodramski terapevt, je kot terapevt sprva delal v bolnišnicah in ordinacijah, ogromno je predaval v knjižnicah, šolah in gledališčih, imel je tudi lastno radijsko in televizijsko oddajo. Odkar ne dela več kot terapevt, svoj čas posveča branju in pisanju.
Veliko tudi potuje in predstavlja svoje knjige. Uspeh v nekaterih državah je res izjemen: srečuje se s predsedniki držav, mediji v vrsti čakajo na intervjuje, v Bolgariji je bil celo vodilno ime kampanje za pospeševanje pismenosti med mladimi. Kljub številnim obveznostim po vsem svetu Jorge Bucay nenehno piše in mu zlepa ne zmanjka zamisli, svet pa mu vse bolj priznava vlogo pionirja na področju zdravljenja s pripovedovanjem zgodb, v katerih je ujeta modrost različnih kulturnih tradicij. Bralci v njegovih knjigah najdejo motivacijo, navdih, tolažbo in spodbude za spremembe v razmišljanju in dojemanju sveta.
Demián Bucay je psihiater in psihoterapevt. Doktoriral je iz gestalt terapije. Kot terapevt individualno svetuje parom in družinam, vodi predavanja in delavnice.
O obisku v Sloveniji:
Dr. Bucay tokrat v Slovenijo prihaja s svojim sinom Demiánom, ki je tako kot oče zdravnik in terapevt. V četrtek, 25. maja 2023, ob 20. uri, bosta slovenskemu občinstvu predavala o lepotah in pasteh odnosov, ki nas zaznamujejo. Kakor pravita, »nihče ne pride do vrha sam«, zato so odnosi z drugimi, tako z najbližjimi kot z ljudmi, ki jih srečujemo vsak dan, temelj, na katerem (z)gradimo vse življenje.
Jorge in Demián sta skupaj napisala knjigo O otrocih in starših, v kateri analizirata najrazličnejše vidike odnosa med starši in otroci in njegovega daljnosežnega vpliva na vse druge odnose v življenju.  Po preizkušnjah, ki jih je prineslo obdobje covida, se je v nas in okoli nas veliko spremenilo in več sprememb se bo ohranilo. Porajajo pa se tudi številni novi izzivi, vprašanja o ohranjanju temeljnih vezi človeka s človekom in naravo v povezavi z izjemnim prodorom informacijske tehnologije. Odgovori priljubljenih terapevtov na ta vprašanja bodo več kot zanimivi in dobrodošli za vse nas.

VIR: Mladinska knjiga založba