Spoznajmo Meri Draksler, ekonomistko, svetovno popotnico in bodočo pisateljico.

Je ustvarjalka, povezovalka, borka za živali in naravo ter dobra prijateljica. Njeno življenje je polno vzponov in padcev, spoznanj o novih deželah, ljudeh in predvsem o sebi. Po številnih selitvah in turbulencah v otroštvu in mladosti, se je ustalila v Mariboru. Kako živi zdaj, ko si ji postavili diagnozo MOM, kaj si želi, kakšni so njeni cilji in kaj nam sporoča?

Plašna kot otrok. V osnovni šoli nekje v ozadju, kjer je ni nihče opazil… V zgodnjem otroštvu se oče odpravi na delo v tujino, na Švedsko, kar je zanjo na nek način pomenilo izgubo. Videli so se namreč le enkrat letno, kar jo je globoko zaznamovalo, saj je bil njena prva ‘ljubezen’. Spomini sežejo v obdobje malčice, ko je imela dobri dve leti. Jokala je kot dež. Vsi so mislili, da je bolna, a deklici se je strlo srce. Kakšno življenje je čakanje na tisti letni obisk očeta, je težko opisati, neizmerno ga ja pogrešala. Tudi starša sta bila vsak po svoje zaradi ločenega življenja nesrečna. Leta in leta je bila depresivna.
Diagnosticirali so ji mejno osebnostno motnjo – MOM.

Zgodbo pripoveduje Nataša Grah na https://navdihni.me/ziveti-z-diagnozo-mom-mejno-osebnostno-motnjo/v Navdihni me, ki ga izdjamo v Insights, družbi za odkrivanje in razvoj potencialov d.o.o.

PR: Insights