V Velenju smo v sklopu dobrodelnega dogodka Velenje pomaga, ki smo ga pripravili na pobudo župana Petra Dermola, z nakazili številnih podjetij in posameznikov ter SMS donacijami zbrali 100 tisoč evrov za ljudi, prizadete v poplavah iz Šaleške doline, Savinjske in Koroške regije.

V Velenju smo v sklopu dobrodelnega dogodka Velenje pomaga, ki smo ga pripravili na pobudo župana Petra Dermola, z nakazili številnih podjetij in posameznikov ter SMS donacijami zbrali 100 tisoč evrov za ljudi, prizadete v poplavah iz Šaleške doline, Savinjske in Koroške regije. Zbrana sredstva bo humanitarni odbor Medobčinske zveze prijateljev mladine (MZPM) Velenje, ki ima status humanitarne organizacije in deluje v javnem interesu, na podlagi vlog razdelil med družine, ki so jih letos poleti prizadela neurja. Višina pomoči bo odvisna od višine škode, ki jo je utrpela posamezna družina. Humanitarni odbor sestavljajo člani MZPM Velenje in predstavniki Mestne občine Velenje. 
 
V želji, da zbrana sredstva pridejo v prave roke, je Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje županom najbolj prizadetih občin iz Šaleške, Spodnje ter Zgornje Savinjske doline in Koroške regije poslala obrazec za vključitev občanov v razdelitev zbranih sredstev. Občine so najbolj prizadetim družinam v posamezni občini poslale vloge za uveljavljanje sredstev in jih obvestile o možnostih pridobitve sredstev. Izpolnjene vloge MZPM Velenje že sprejema, odziv je velik. Humanitarni odbor bo zbrane vloge ocenil in zbrana sredstva tudi razdelil.
 
Še enkrat iskrena hvala občanom, donatorjem, javnim zavodom, nastopajočim in vsem sodelujočim na dobrodelnem dogodku Velenje pomaga. Zbrana sredstva bodo prizadetim družinam vsaj delno pripomogla pri sanaciji škode po poplavah. Podjetja iz celotne Šaleške doline, Koroške in okolice so s svojimi donacijami prispevala skupaj kar 72.630 evrov. Prispevki podjetnikov so se gibali med 100 in 7.000 evri. S prodajo vstopnic na dogodku Velenje pomaga so obiskovalci prispevali 16.350 evrov. Na vseh osnovnih šolah so pletli in prodajali zapestnice prijateljstva. S prodajo zapestnic so osnovne šole znesku dodale kar 3.184 evrov, samo na Osnovni šoli Gorica so s prodajo prispevali 1.942 evrov. 1.000 evrov je bilo zbranih s prodajo vstopnic na dobrodelni rokometni tekmi Rokometnega kluba Gorenje Velenje in prav toliko tudi z dražbo podpisanega dresa Dejana Vinčića. 3.000 evrov so z dražbo umetniških del prispevali člani Društva šaleških likovnikov. Obiskovalci prireditev v septembru in oktobru so v velik lesen srček, ki se je selil po prizoriščih dogajanj, prispevali 830 evrov, obiskovalci Pikinega festivala so dodali 612 evrov, preostanek sredstev so nakazali občani, ki so donirali preko SMS donacij.
 
Velenje je ponovno dokazalo, da smo mesto s srcem! In tudi, da v nesreči ne pozabimo na naše občane in naše sosede.
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje