Na izlet v Royal Robbins oblačilih brez komarjev in klopov

Sonce in višje temperature so nas zvabile ven in narava je v bujnem razcvetu. Prebudili so se tudi tisti drobni prebivalci travnikov in gozdov, ki v naše aktivnosti na prostem vnašajo precej neprijetnosti in skrbi - komarji in klopi.

Majhne nadloge - velike skrbi
Če smo včasih komarje srečali na obronkih gozdov, na travnikih in ob vodah, so v zadnjih letih postali povsem običajni prebivalci urbanih površin. Prav tako niso več večerni obiskovalci, ampak so aktivni tudi čez dan. Večinoma so piki komarjev le neprijetni, do hujših reakcij na mestu pika lahko pride, če ste zares občutljivi, ali je komar okužen. A vseeno - konstantno mahanje po zraku in ploskanje okrog glave, ko jih skušamo odgnati, je zares nadležno.
Druga zgodba so klopi. Slovenija sodi med države, kjer obstaja visoka verjetnost okužbe s povzročitelji bolezni, ki jih prenašajo klopi. Žal sta ravno Gorenjska in Koroška, ki se ponašata s čudovitimi kotički za izlete, regiji, kjer je okuženih klopov največ. Tukaj je najboljša preventiva s pogostim pregledovanjem, ko se vrnemo z izletov.

Brezskrbno v naravo, a zaščiteni!
Seveda obstaja precej izbire, ko gre za zaščito pred insekti - najbolj priljubljeni so repelenti, ki jih v obliki spreja ali stika nanesemo na kožo. Če ste malce bolj ozaveščeni, s čim pršite sebe in svoje otroke, najbrž uporabljate mešanice eteričnih olj, vsekakor je ponudba na tržišču pestra. Težava takšne zaščite je ponavadi ta, da je precej kratkotrajna. Nanose je potrebno pogosto ponavljati, koža je lahko v kombinaciji s potom na otip precej neprijetna in lepljiva, morda vas moti močan vonj.

Ena izmed možnosti zaščite, ki poskrbi za bolj brezskrbno preživljanje časa na prostem, je zaščita s posebnimi oblačili Royal Robbins iz linije Bug Barrier, katerih tkanina je obdelana z insekticidom, zaradi česar vas zanesljivo ščitijo pred komarji, klopi in ostalimi insekti. Gre za povsem varen, v naravi prisoten insekticid, ki je na oblačilih obstojen do 70 pranj in nima vonja. Tkanine so lahke, mehke in prijetne na dotik, hitro se sušijo, odvajajo vlago in vas obenem ščitijo tudi pred soncem. Kot vsa Royal Robbins oblačila, je tudi linija za zaščito pred insekti trajnostna, v zemeljskih tonih in v večno aktualnih krojih.
V ponudbi najdete oblačila zanjo in zanj: majice, srajce, puloverje, jakne, dolge in kratke hlače, pokrivala ter nizke in visoke nogavice.
Oblačila Royal Robbins najdete v trgovinah Annapurna, Emporium in Rebel.

PR: Sidera