Realistični prikaz barv in izjemno visoka ločljivost prinašata kakovostne slike za delo in zabavo v enem monitorju.

Realistični prikaz barv in izjemno visoka ločljivost prinašata kakovostne slike za delo in zabavo v enem monitorju.

Podjetje Samsung Electronics je objavilo širitev linije monitorjev ViewFinity s 67,5-centimetrskim (27-palčnim) monitorjem ViewFinity S9 (model S90PC), ki je na voljo po vsem svetu. S predstavitvijo monitorja ViewFinity S9 se krepi Samsung linija monitorjev visoke ločljivosti, potem ko je bil junija 2022 predstavljen monitor ViewFinity S8 (model S80PB), ki je imel ločljivost Ultra High Definition (UHD). Novi ViewFinity S9 je optimiziran z vsemi orodji, potrebnimi v panogah, kot sta grafično oblikovanje in fotografija, leta 2023 pa je bil imenovan tudi za prejemnika nagrade CES za inovacije.

“Naš novi 5K monitor je zasnovan tako, da zagotavlja najvišjo zmogljivost in najboljšo izkušnjo za strokovnjake v ustvarjalnih in vizualnih panogah,” je dejal Hoon Chung, izvršni podpredsednik podjetja Visual Display Business pri podjetju Samsung Electronics. “Z linijo ViewFinity bomo ustvarjalcem zagotovili vrhunsko vizualno izkušnjo ter realistično jasnost barv in vsestransko povezljivost, ki jo potrebujejo za doseganje najboljšega pri vsakem projektu.”

Novi ViewFinity S9 ponuja 67,5-centimetrski (27-palčni) zaslon z ločljivostjo 5K (5120 x 2880), ki zagotavlja več kot 50 % večji delovni prostor kot drugi monitorji UHD, z izjemno jasnostjo slike in besedila. Profesionalcem omogoča delo z vsebinami v izjemno visoki ločljivosti, ne da bi jim bilo treba sliko povečevati, tako da lahko svoje projekte pregledujejo v ločljivosti 5K, pri čemer so vsa orodja za urejanje še vedno vidna na zaslonu.

ViewFinity S9 z 99 % DCI-P3[1] in 218 PPI (slikovnih pik na palec) zagotavlja bolj nasičene in živahne barve z ostrejšimi podrobnostmi, kar je idealno za tiste, ki jim je pomembna vizualna natančnost[2]. Poleg tega tipična svetilnost 600 cd/m2 omogoča enostavno delo v skoraj vsakem svetlobnem okolju. Samsung tehnologija kalibracije pomaga uporabnikom doseči natančne barve. Med proizvodnjo je barva monitorja tovarniško kalibrirana za neverjetno natančnost Delta E <21 takoj, ko ga vzamete iz škatle[3].

ViewFinity S9 uporablja funkcijo pametne kalibracije, ki se upravlja s pametnimi telefoni[4] in je prva v panogi, zato lahko uporabniki po želji prilagodijo zaslon ViewFinity S9 za natančne nastavitve brez drage in zapletene opreme za kalibracijo. Z uporabo aplikacije SmartThings lahko uporabniki izberejo kalibracijo v osnovnem načinu za hitro in enostavno prilagoditev nastavitev ravnovesja beline in gama, lahko pa uporabijo profesionalni način za popoln nadzor barvne temperature, svetilnosti, barvnega prostora in nastavitev gama. Uporabniki lahko postopek začnejo preprosto tako, da kamero pametnega telefona usmerijo v zaslon naprave ViewFinity S9, po kalibraciji pa si lahko ogledajo poročilo s podrobnostmi o opravljenih prilagoditvah in barvno natančnostjo Delta E.

ViewFinity S9 uporabnike podpira tudi s funkcijami Intelligent Eye Care s certifikatom TUV, ki zmanjšujejo obremenitev oči tudi pri daljši uporabi. Poleg tega Samsung matiran zaslon omejuje odboj svetlobe in bleščanje na monitorju, kar zmanjšuje motnje pri delu.

Vizualno zmogljivost monitorja ViewFinity S9 izboljšujejo funkcije, ki so zasnovane tako, da profesionalcem olajšajo življenje.

ViewFinity S9 ima vsestransko povezljivost za uporabnike računalnikov Mac in Windows, saj ima poleg vhodov USB-C tudi vhode Thunderbolt 4 in mini DisplayPort. Združljivost z vmesnikom Thunderbolt 4 uporabnikom omogoča polnjenje naprav z močjo do 90 W in zanesljiv prenos podatkov s hitrostjo do 40 Gb/s[5].

V monitor je vgrajena kamera z ločljivostjo 4K SlimFit, ki se poveže s pogo sponko brez dodatnih kablov ali opreme. Visoka ločljivost kamere zagotavlja kristalno čisto kakovost za video klice v aplikacijah, kot je Google Meet. Kamera se nagne, da se prilagodi kotu monitorja, s samodejnim kadriranjem (Auto Framing)[6] pa ste vidni in v kadru tudi, ko spremenite položaj.

Tanka kovinska zasnova monitorja ViewFinity S9 je primerna za vsak prostor. Ta izdelek z ergonomsko zasnovo zagotavlja udobje in izboljša produktivnost, saj se prilagodi skoraj vsakemu položaju ali drži. Stojalo z nastavljivo višino ustreza višini uporabnikovih oči, zaslon pa se lahko nagne, da ustreza kotom gledanja. V načinu Pivot se zaslon obrne za 90 stopinj, tako da lahko uporabniki berejo dolge dokumente z manj pomikanja. Z združljivostjo z nosilci VESA lahko uporabniki prihranijo prostor in ohranijo mizo brez nereda.

Vgrajena je tudi aplikacija Smart TV, ki uporabnikom omogoča popolno televizijsko izkušnjo, ko želijo po službi preklopiti na zabavo. Takojšen dostop do priljubljenih aplikacij in oddaj za pretakanje brez potrebe po ločenem računalniku, vgrajeni zvočniki s funkcijo Adaptive Sound+, ki samodejno prilagodi raven hrupa, in daljinski upravljalnik omogočajo, da je ta monitor dobro prilagojen tako za delo kot zabavo.

ViewFinity S9 bo na voljo po vsem svetu od 26. junija 2023, pri čemer se časovni razpored začetka prodaje lahko razlikuje glede na regijo. Na voljo bo tudi v Sloveniji.

Več informacij o Samsung monitorjih visoke ločljivosti in celotni liniji ViewFinity najdete na spletni strani Samsung.

[1] Prikaz barv izračunan v skladu s standardom CIE 1976.

[2] Podatki o barvni natančnosti se lahko razlikujejo glede na merilno napravo in merilno točko. Lastnosti zaslona se lahko razlikujejo glede na sistemsko okolje, kot so komponente računalnika, trajanje uporabe ali drugi dejavniki.

[3] Tovarniška kalibracija je izmerjena za natančnost v sRGB v pogojih pošiljanja. Vrednost se lahko razlikuje glede na merilno okolje. Poročilo o tovarniški kalibraciji lahko uporabniki najdejo v nastavitvah zaslona na zaslonu (OSD).

[4] Smart kalibracija je na voljo v napravah Galaxy S10 ali novejših, Galaxy Note10 ali novejših, napravah Galaxy Fold, napravah Galaxy Flip, iPhonu 11 ali novejšem in drugi generaciji iPhona SE 2 ali novejšem. Zahteva najnovejšo različico aplikacije SmartThings.

[5] Nekatere naprave, ki uporabljajo MacOS 13, imajo lahko omejeno združljivost.

[6] Samodejno kadriranje deluje pri uporabi vgrajenih aplikacij.


VIR: Računalniške novice