V prazničnem septembru se je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol skupaj s sodelavci srečal s predsednicami in predsedniki krajevnih skupnosti in mestnih četrti. Ob tej priložnosti se jim je zahvalil za dobro sodelovanje in jih seznanil z načrtovanimi aktivnostmi.

V prazničnem septembru se je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol skupaj s sodelavci srečal s predsednicami in predsedniki krajevnih skupnosti in mestnih četrti. Ob tej priložnosti se jim je zahvalil za dobro sodelovanje in jih seznanil z načrtovanimi aktivnostmi. Mestna občina Velenje je primer dobrega sodelovanja med različnimi deležniki – predsedniki in člani svetov krajevnih skupnosti in mestnih četrti, predstavniki društev in ostalih organizacij. 16 krajevnih skupnosti in 3 mestne četrti so pomemben del lokalne skupnosti, zato pri načrtovanju investicij v okviru finančnih zmožnosti upoštevamo pobude in želje občanov.
 
Na srečanju, ki je potekalo na Visti, je župan Peter Dermol poudaril, da je skrb za dobrobit vseh občank in občanov ključnega pomena. Poudaril je, da moramo pri svojem delovanju izhajati iz potreb ljudi ter biti še bolj učinkoviti. Župan je predsednicam in predsednikom zagotovil, da tudi v času prestrukturiranja, ko se soočamo z velikimi finančnimi izzivi, ne bomo pozabili na nikogar. "Vsako leto bomo v vsaki krajevni skupnosti uresničili vsaj eno investicijo," je dejal. Dodal je tudi: "Vaša vloga je ključna pri oblikovanju naše občine in zagotavljanju, da so potrebe vseh prebivalcev slišane in upoštevane. Skupaj lahko ustvarimo boljšo prihodnost za naše mesto."
 
Obiski župana po krajevnih skupnostih so že v teku, saj je to priložnost, da neposredno od občanov dobimo prave informacije o potrebah posameznih območij. Skupaj s predsedniki in sveti določamo prioritetne investicije, ki jih poskušamo v skladu s finančnimi zmožnostmi uresničiti v prihodnjih proračunskih obdobjih.
 
V sklopu srečanja smo v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline predsednicam in predsednikom predstavili del 5-zvezdničnega doživetja »Skrivnosti potopljenih vasi«. Med vožnjo s pletrco so s pomočjo VR očal doživeli potop v Velenjsko jezero in odkrili skrivnosti potopljenih vasi.
 
Prilagamo fotografijo z dogodka.
 
Prijazen pozdrav

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje