Samo še pet dni nas loči do tretjega Weekend Food Festivala

Samo še pet dni nas loči do tretjega Weekend Food Festivala - enega najpomembnejših gastronomskih festivalov letošnjega leta, ki prinaša številne novosti, obravnava aktualne tematike, gosti izjemna imena gastronomske scene iz regije in sveta, ponuja bogat gostinski program ter zagotavlja odlično zabavo. Rovinj bo tako že tretje leto zapored postal zbirališče strokovnjakov in ljubiteljev gastronomije, ki bodo lahko na enem mestu uživali v pestrem izboru dogodkov, doživetij in okusov.

Festival bo gostil najprestižnejša gastronomska in enološka imena in razkril, kaj se lahko francoski vinogradniki naučijo od makedonskih enologov. Svojo zgodbo bo delil eden najvidnejših regionalnih gospodarstvenikov, legendarni lastnik makedonske vinske kleti Tikveš Svetozar Janevski. Na odru Weekend Food Festivala bosta prav tako nastopila tudi solastnika pekarne in restavracije Boogie Lab, Mladen Vidović in Karlo Vulin. V pogovoru z direktorjem agencije Pepermint Tomom Ricovom bodo razkrili vse o fenomenu, ki je presegel meje Hrvaške, ter razkrili skrivnost, kako hitro prepotovati pot iz Pakoštana preko Zagreba do New Yorka.

Uspešni kuharski mojstri Paul Ivić, Jeffrey Vela in Leonardo Fonseca bodo obiskovalce seznanili s skrivnostmi pojma odličnosti, Davor Bienenfeld in Grega Repovž pa bosta spregovorila o priljubljenosti azijskih restavracij v Zagrebu in Ljubljani. Legendarni kuhar Maximilian J.W. Thomae, ustvarjalec moderne turške kuhinje, bo z Davorjem Butkovićem in Igorjem Kotaranom razpravljal o podobnostih in razlikah med turško in hrvaško gostinsko sceno.

Gostiteljica in partnerica Weekend Food Festivala je tudi letos Maistra. Zagotovite si vstopnice na www.weekendfoodfestival.com in se vidimo v Rovinju od 19. do 21. aprila!

Povzeto po sporočilu za javnost 

Uredništvo