Potek dogodka: Osrednja delavnica - Medimedo je bila namenjena otrokom, ...

Potek dogodka: Osrednja delavnica - Medimedo je bila namenjena otrokom, saj sta jima študentki medicine iz društva študentov medicine Slovenije preko igre prikazali obisk pri zdravniku in jih obenem podučili o človeškem telesu ter zdravem načinu življenja. S seboj so prinesli svoje plišaste igračke ter jih zdravili in oskrbeli kar sami. Na ta način otroci premagajo strah pred zdravniki in zdravniškimi pregledi, ki jim sicer lahko povzročajo precejšnje občutke strahu.

Naši posebni otroci, ki morajo velikokrat k zdravniku so želeli delavnico tudi drugo leto z mislijo, da svoje igračke znajo potolažiti prav oni. 
Medtem so se starši na praktičen način preizkušali v oživljanju na odrasli lutki, ter manjši otroški, ob tem pa se rokovali s pravilno uporabo defibrilatorja.
Višja medicinska sestra v pokoju, Majda Smrečnjak, strokovna delavka Rdečega križa Slovenije, enota Maribor nam je na srce položila pomembno misel: "Med oživljanje ne moreš narediti nič napačnega, če probaš in vztrajaš. Najhuje je, ko samo stojiš in ne narediš ničesar."

Za športni poligon je poskrbel Judo klub Železničar, ki ima inkluzivno skupino za posebne otroke in jim na tak način omogoča ne le redno vadbo, temveč tudi možnost izkušanja tekmovanj in športnega vztrajanja.

POVEZAVA DO FOTOGRAFIJ Z DOGODKA

PR:
Zavod 13