Toyota z novim konceptom Urban SUV predstavlja svojo strategijo baterijsko-električnih vozil na evropskem trgu. Konceptno vozilo, predstavljeno na vsakoletnem forumu Kenshiki v Bruslju, napoveduje serijsko različico novega namenskega baterijsko-električnega vozila, ki naj bi na trg pripeljalo leta 2024.

  • Koncept Urban SUV je bil predstavljen na forumu Kenshiki v Bruslju.
  • Kompaktni športni terenec bo eden izmed šestih baterijsko-električnih modelov, ki bodo predstavljeni v prvi polovici leta 2024.
  • Serijski model bo na voljo z dvema različno zmogljivima baterijama, ki bosta lahko zadovoljili različne potrebe uporabnikov.
  • Drzna športno-terenska zasnova je oplemenitena z prilagodljivo notranjostjo.
  • Na voljo bosta različici s sprednjim in štirikolesnim pogonom.

Toyota z novim konceptom Urban SUV predstavlja svojo strategijo baterijsko-električnih vozil na evropskem trgu. Konceptno vozilo, predstavljeno na vsakoletnem forumu Kenshiki v Bruslju, napoveduje serijsko različico novega namenskega baterijsko-električnega vozila, ki naj bi na trg pripeljalo leta 2024.

Izmed šestih predvidenih baterijsko-električnih modelov bo novo vozilo najbolj kompaktne zasnove, hkrati pa po tudi cenovno najbolj dostopno. Uvrščeno bo v segment B-SUV, za katerega pri družbi Toyota ocenjujejo, da bo v naslednjih letih eden izmed najbolj pomembnih in najbolj priljubljenih razredov baterijsko-električnih vozil na evropskem trgu.


Toyota je v segmentu B-SUV že zastopana s hibridno-električnim urbanim športnim terencem Yaris Cross, ki je najbolje prodajani model v svojem razredu. Izkušnje, pridobljene pri snovanju Yarisa Cross, so inženirjem služile kot navdih pri razvoju pristnega baterijsko-električnega športnega terenca, ki ga odlikuje vsestranska funkcionalnost, na katero prisegajo evropski uporabniki. Seveda bo ponujal tudi izdatno mero kakovosti, vzdržljivosti in zanesljivosti, ki so že vrsto let temeljni zaščitni znaki znamke Toyota.

 

 

Brezkompromisna oblika in inženirska zasnova

Koncept Toyota Urban SUV odlikuje avtentičen izgled športnega terenca, ki temelji na kompaktni karoseriji, mogočni podobi in visokem položaju za volanom. Prostorna notranjost ponuja številne možnosti prilagoditev tako v potniški kabini kot tudi v prtljažnem prostoru.

Vozilo bo na voljo s sprednjim in štirikolesnim pogonom. Različica s štirikolesnim pogonom AWD-i pa bo izžarevala pravi DNK znamke Toyota. Serijski model bo na voljo z dvema različnima baterijama.  Kupci bodo namreč lahko izbirali med dvema različno zmogljivima baterijama, ki bosta ustrezali njihovim potrebam in življenjskemu slogu.

Toyota si s svojo strategijo več tehnologij prizadeva za dosego ciljev ogljične nevtralnosti, ki jih namerava doseči s portfeljem izdelkov z naprednimi tehnologijami brezemisijskih pogonskih sklopov.

V Evropi namerava Toyota do leta 2026 uvesti šest namenskih baterijsko-električnih modelov. Raznovrsten portfelj elektrificiranih izdelkov bo družbi Toyota Motor Europe pomagal pri doseganju ciljev ekskluzivne ponudbe brezemisijskih vozil do leta 2035 in doseganja popolne ogljične nevtralnosti do leta 2040.

Več podrobnosti bo objavljenih v letu 2024, ko bo predstavljen serijski model.

Mere vozila:
Dolžina: 4300 mm
Širina: 1820 mm
Višina: 1620 mm

VIR: Toyota Adria