Xiaomi slavi ženske na področju tehnologije

Xiaomi slavi ženske na področju tehnologije

V povezavi z mednarodnim dnevom žena je Xiaomi predstavil svojo zgodbo v obliki videa z naslovom »Women in Tech«, ki prikazuje življenja treh ključnih žensk v Xiaomiju. Upa, da bo zgodba navdihnila in povezala posameznice po vsem svetu ter proslavila tiste, ki so pomagale zgraditi in trenutno oblikujejo to industrijo. Video posreduje ključno sporočilo vsem tistim ambicioznim posameznicam na področju tehnologije, »naj najdejo svojo strast in jo uresničijo, naj verjamejo vase in si še naprej prizadevajo postati najboljša različica sebe«. 


Pionirska vizija
Različni vzorniki zagotavljajo opolnomočenje na področju znanosti, tehnologije, inženiringa, matematike in tehnologije. Xiaomijev cilj odstranitve navideznih pregrad na področju tehnologije je Yi Yan, generalna direktorica regionalnega sedeža v Šanghaju, opisala kot »omogočati vsem na svetu boljše življenje z inovativnimi tehnologijami. Ta misija nas žene k sodelovanju pri ustvarjanju boljšega sveta«. Ta vključujoča miselnost spodbuja raznolikost v tehnologiji. Poleg tega je ta etos vcepljen v Xiaomijev stil vodenja, saj Yi Yan odraža način, kako Xiaomijeva organizacijska struktura ženskam zagotavlja več priložnosti v sodelovanju s kolegi.


Neizprosna ustvarjalnost
Poleg skupne vizije je Xiaomi znan tudi po tem, da se je zavezal graditi napredno, dinamično in spodbudno okolje za vse. Chen Lu, višja direktorica enote Ecosystem, namiguje, da je ta kultura, ki jo je zgradil Xiaomi, rezultat raznolike skupine talentov v organizaciji. »Xiaomi privablja vrhunske talente v panogi, zato je vedno okoli mene raznoliko razmišljanje. To mi omogoča, da na izzive pogledam z različnih zornih kotov. Inženirji Xiaomija bodo, na primer, analizirali probleme iz zornih kotov, ki jih prej nisem upoštevala.« Kot oblikovalka tehnološke embalaže Chen Lu opisuje, kako lahko sodeluje s tako raznoliko skupino ljudi v tehnologiji, od koder lahko črpa nov navdih, in to navaja kot »prednost miselne raznolikosti«.


Drugo napredno razmišljanje je podiranje ovir za tisto, kar opredeljuje ustvarjalnost v tehnologiji. V procesu oblikovanja embalaže ima Chen Lu s tem izkušnje iz prve roke in pravi: »Preden sem se pridružila Xiaomiju, sem imela omejene ideje o ustvarjalnosti. Mislila sem, da je ustvarjalnost le ustvarjanje novih vizualnih izkušenj. Pri Xiaomiju sem se naučila, da je ustvarjalnost tudi reševanje praktičnih problemov, oblikovanje novih izkušenj za uporabnike in uporaba oblikovalskih rešitev za izboljšanje njihovega vsakdanjega življenja.«


Biti katalizator uspeha
Abi Go, tiskovna predstavnica in osrednja govornica v Xiaomiju, verjame, da obstaja vse večja potreba po vključujoči in transformativni miselnosti v tehnologiji, ter trdi, da sta vztrajnost in strast občudovanja vredni lastnosti žensk na področju tehnologije. Abi pripoveduje, »da je med odraščanjem naletela na kulturo, ki na ženske ni gledala kot na tehnično podkovane, v resnici pa je veliko žensk naravnanih v tehnologijo in strastnih glede tehnologije in naprav. Svet je poln nadarjenih žensk v tehnologiji.«


Kot vodilni v panogi Xiaomi zagotavlja odskočno platformo za številne mlade talente, celovitost in vključujoč način delovanja pa je ključnega pomena za njegov uspeh. To pomeni močno empatijo in razumevanje stališča drugih. Abi opisuje ta koncept kot ključen, zlasti v fazi razvoja izdelka, kjer »nenehno komuniciramo, razpravljamo in gledamo na stvari z vidika našega uporabnika, na primer dajemo povratne informacije o tem, kako lahko bolje skupaj razvijamo določen izdelek. Na področju trženja bi tako tehnološki žargon prevedli v lahko razumljiv jezik za naše uporabnike.« https://www.mi.com/global/discover/newsroom.

PR - IDEALIA PR