Ste vedeli, da ima ŠKODA tudi Guinnesov rekord? Že 30 let, vse od leta 1992, je namreč glavni sponzor IHF svetovnega prvenstva v hokeju na ledu, kar je najdlje trajajoče sponzorstvo kakega svetovnega prvenstva v zgodovini.

Razumljivo, ŠKODA pač prihaja iz hokejsko ene najbolj zagretih držav na svetu. V dneh, ko se bodo najboljši hokejisti sveta na Finskem znova borili na ledeni ploskvi (prvenstvo elitne divizije se začne 13. in zaključi 29. maja), je tako z njimi tudi ŠKODA. 

 


 

Tekme brez njenih najnovejših modelov, ponosno razstavljenih tik ob ledeni ploskvi, si težko predstavljamo. Gre za najpomembnejši zimsko športni dogodek, ki ga spremlja več kot 1,2 milijarde televizijskih gledalcev v več kot 160 državah sveta. Seveda pa ŠKODA podpira tudi svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda, ki se je 8. maja zaključilo pri nas, v ljubljanski Hali Tivoli, in to z odličnim rezultatom - s prebojem slovenske reprezentance v elitno skupino!

 


 


Ste pripravljeni? Kmalu prihaja Tour!

Ko govorimo o prepoznavnem dolgoročnem sodelovanju in partnerstvu, vključenost češke znamke v šport na ledeni ploskvi sodi v svetovni vrh, a njeno sodelovanje s svetom kolesarstva ni nič manj intenzivno. ŠKODA je pač nastala na dveh kolesih, zato ne preseneča, da podpira tako rekreativne kolesarske prireditve kot dirke najboljših kolesarjev sveta, med katerimi sta tudi dve najpomembnejši, Le Tour de France in La Vuelta a España, omeniti pa velja še slovite preizkušnje, kot so L'Etape du Tour, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege, La Fleche Wallone, Paris-Nice in Criterium du Dauphine.

Ko bodo najboljši hokejisti sveta drsalke že zdavnaj postavili v kot, se bodo 1. julija na štartu na Elizejskih poljanah zbrali najboljši kolesarji, na čelu s Slovencema Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem. ŠKODA je glavni partner Dirke po Franciji že od leta 2004. Na vsakem Touru sodeluje okoli 250 vozil znamke ŠKODA, ki skupaj prevozijo skoraj 3 milijone kilometrov. Za volanom sedi približno 300 voznikov, za brezhibnost vozil pa skrbi 60 mehanikov.

Prav posebno vlogo pa ima rdeč avto direktorja dirke. Ta vloga je v zadnjih letih rezervirana za SUPERB iV in ENYAQ iV v rdeči barvi. "Rdeča ŠKODA številka 1 je med Tourom več kot le avtomobil. Je kontrolni stolp, pisarna in cenjen prijatelj, ki mu popolnoma zaupam. Veseli me, da sodelujemo s tako zanesljivim, učinkovitim in dinamičnem partnerjem," je zadovoljen direktor dirke Christian Prudhomme. ŠKODA je tudi sponzor zelene majice, za katero se na Dirki po Franciji borijo najboljši šprinterji. 

 


 


Adrenalin v krvi

Pri znamki s krilato puščico se z motošportom načrtno in strastno ukvarjajo dlje, kot je večina konkurenčnih znamk sploh na svetu. V letu 2021 so praznovali že 120 let motošporta, saj je vse od leta 1901 ŠKODA osvajala številne naslove v vsaki disciplini, ki so se je lotili, prav posebno poglavje pa ŠKODA Motorsport v zadnjih letih piše z modelom FABIA. Potem ko je FABIA S2000 zamenjala model FABIA WRC in ostala konkurenčna do svojega zadnjega dne, jo je leta 2015 nadomestil dirkalnik FABIA R5, ki so ga štiri leta kasneje nadgradili in nastala je verzija Evo, ki se je preimenovala v novo skupino Rally2. Zdaj je tu že četrta generacija modela FABIA v razredu Rally2. Vse, kar je doslej dosegla ŠKODA, bi bilo težko navesti, toda devet naslovov svetovnih prvakov v razredu WRC2 je že treba omeniti, ravno tako kot dobrih 3300 stopničk ter prek 1400 skupnih in razrednih zmag.  

PR: Škoda