Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden. Deset let Planetovega ozvezdja

Mineva deset let, odkar je Planet TV začel oddajati polno programsko shemo. Ob tej priložnosti so se na posebnem dogodku spomnili na svoje začetke in na vse novosti, ki so jih skozi leta predstavili slovenskim gledalcem, ter nazdravili v družbi Planetovih obrazov. Od leta 2012 so ustvarili skoraj šest tisoč ur programa lastne produkcije. Ledino so orali tudi pri odkupu tujih oddaj, saj so med drugim prvi prepoznali vzhajajočo močno turško produkcijo in gledalcem ponudili prvo turško serijo na slovenskih televizijah.

Delova podjetniška zvezda 2022 je podjetje Zebra BI
Strokovna komisija in predstavniki uredništva Dela so naziv Delova podjetniška zvezda 2022 podelili podjetju Zebra BI, ki ponuja napredno vizualizacijo podatkov, njihove stranke pa so tako multinacionalke kot podjetja in fundacije. Izbor za Delovo podjetniško zvezdo je organizirala medijska hiša Delo že šestič zapored, tokrat pod naslovom »Tehnološka podjetja kot spodbujevalci sprememb v gospodarstvu«.Elan: »Ustvarjamo smuči z ljudmi, ki navdihujejo«
Elan praznuje 19. obletnico ženskih smuči in razvoja W Studia in predstavlja družino smuči »We Create«. »Edinstveno serijo smuči smo ustvarili v sodelovanju z ljudmi, ki nas navdihujejo in ponosno izražajo osebnost, inovacije in ekipni duh smučark,« pravijo. Elanov W Studio je zavezan k razvoju smuči za ženske, ki omogočajo popoln izkoristek tehnologije in inovacij na snegu in smučarkam dajejo vse, kar potrebujejo za najboljše dni na snegu. Je letni projekt, v katerega Elan povabi izjemne ženske, kjer izrazijo svojo kreativnost in navdihujejo s svojim sporočilom. Letos so sklenili sodelovanje s francosko podjetnico Justine Hutteau, v ospredju pa bo pripoved zgodbe o okolju najbolj prijaznih smučeh, ki so bile kadar koli narejene v Elanu.

Spar Slovenija in Natureta podarjata dva tisoč obrokov za brezdomce
Spar Slovenija in Natureta bosta v skupni dobrodelni akciji zavetiščem za brezdomce podarila najmanj dva tisoč pripravljenih jedi blagovne znamke Natureta. Pet zavetišč v Celju, Mariboru in Murski Soboti je v teh dneh že prejelo prvo zalogo obrokov, akcija pa bo potekala več mesecev ter poleg donacij opozarjala na socialne stiske in revščino. K doniranju obrokov brezdomcem lahko Sparovi kupci z vsakim nakupom pripravljene jedi Natureta prispevajo že od 28. oktobra 2022, projekt pa bo potekal predvidoma do konca leta oziroma do izpolnitve ciljne količine podarjenih izdelkov.

Prijave na razpis za nagrado Horus so zaključene
Na 14. razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus je prispelo 12 vlog. Letos je razpis razdeljen v dva dela – v tekmovalni za nagrade in priznanja ter v netekmovalni za certifikate. Ocenjevanje bo potekalo v dveh krogih, za uvrstitev med finaliste morajo kandidati zbrati vsaj 51 odstotkov vseh možnih točk. 21. novembra  bodo znani finalisti, podelitev nagrad, priznanj in certifikatov Horus 2022 pa bo 16. decembra 2022.

MKC Črka vabi k branju Poezije na mestnih ulicah
Na mariborskih ulicah boste lahko do 21. novembra 2022 prebirali poezijo izbranih slovenskih pesnikov in pesnic, ki bo na plakatih velikega formata skupaj z izvirnimi ilustracijami mladih ilustratork in ilustratorjev nagovarjala mimoidoče. Plakatna akcija v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor poteka že petnajsto leto, selektor poezije in avtor projekta je knjižni urednik Nino Flisar, likovne umetnice pa je izbrala in k sodelovanju nagovorila Martina Frangež, kuratorka spletne galerije Webnox. Pri projektu je združilo moči pet pesnic in pesnikov ter pet likovnih ustvarjalk.

Vinar leta Puklavec Family Wines spremenil mošt v vino
Ormoški vinar Puklavec Family Wines, ki je tudi aktualni vinar leta, je v družbi prijateljev in poslovnih partnerjev spremenil mošt v vino. Tokrat so za tradicionalno srečanje pripravili martinovo zabavo s Petrom Polesom in Petrom Grašom. Srečanju se je pridružilo več kot 250 poslovnih partnerjev, ki tesno sodelujejo z vinsko kletjo. Med gosti so bili opaženi člani vodstva Košarkarske zveze Slovenije, predstavniki Smučarske zveze Slovenije, nizozemski veleposlanik Johan O. Verboom, vinska kraljica Ana Protner, poslovni partnerji iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije ter mnogi drugi.

Pubec 2022 presegel pričakovanja
Končan je 7. Salon štajerskih mladih vin Pubec, ki postaja najodmevnejši vinski dogodek v štajerski prestolnici. Prejšnji petek je kot uvertura v Martinov teden navdušil več kot 650 zbranih poznavalcev in ljubiteljev vina ter kulinarike. »Arkade mariborskega gradu, ki so se za ta večer obarvale v rumeno, so dokazale, da vinski dogodek sodi v osrčje Maribora,« so povedali organizatorji, podjetje Mediaspeed.

Bibaleze.si z novim projektom za varno uporabo spletnih iger
V sekciji Šola in splet je zaživel projekt Spletne igre – nova realnost naših otrok, v katerem novembra govorijo o varni uporabi spletnih iger za otroke in mlade. »Starševski portal Bibaleze.si želi ozaveščati problematiki zasvojenosti mladih s spletnimi igrami in tehnologijami, predstaviti preventivne ukrepe za starše in ponuditi nasvete strokovnjakov, kako se tega lotiti,« pravi Tina Grbac, odgovorna urednica tematskih portalov.

Oktobrski rekordi na tematskih portalih
Pro Plusova družina tematskih portalov je v oktobru beležila vrhunske rezultate obiskanosti. Kot pravijo, so številke posledica bogatih vsebin, ki jih ponujajo. »Bralci z zanimanjem berejo novice, poglobljene teme in pogovore s strokovnjaki z najrazličnejših področij. V oktobru so portali pritegnili kar 745.174 obiskovalcev, preko mobilnih telefonov pa 696.650,« so povedali.

Svetovno prvenstvo v nogometu na programih RTV Slovenija
Med 20. novembrom in 18. decembrom 2022 bo v Katarju potekalo svetovno prvenstvo v nogometu. Vse tekme svetovnega prvenstva v nogometu bodo lahko gledalci, poslušalci in uporabniki spletnih storitev spremljali na RTV Slovenija (TV SLO 2, Val 202 in www.rtvslo.si), ki poleg neposrednega prenosa s tamkajšnjih igrišč pripravlja bogat televizijski in radijski program, največji nogometni navdušenci pa si bodo lahko spremljanje tekem ukrojili po svoje. Na portalu rtvslo.si bo v času prvenstva zaživela tudi storitev Bodi režiser.

Izbrani filmi Liffa že na VOYO
Začel se je Liffe, največji slovenski filmski festival, ki v Slovenijo vsako leto pripelje izbrane filmske poslastice z vsega sveta. Pri VOYO želijo, da tudi njihovi uporabniki in uporabnice uživajo v dosežkih svetovne filmske kinematografije, zato v svojo zbirko dodajajo vrsto svetovnih uspešnic, ki so na Liffu navdušile v preteklosti. Na voljo je tudi eden od najodmevnejših slovenskih filmov prejšnjega leta – Prasica, slabšalni izraz za žensko, pa tudi filmi, ki so navdušili kritike najvidnejših svetovnih filmskih festivalov in so bili v preteklih letih predvajani tudi na ljubljanskem festivalu filma.

VIR: MM