Ljubljana, 17. 5. 2022 - Zaključila se je tradicionalna spomladanska študentska krvodajalska akcija "Častim ½ litra!".

V mesecu aprilu smo študentje po vsej Sloveniji častili pol litra in pripomogli k povečanju zalog krvi.

V mesecu aprilu se je tudi letos odvijala tradicionalna spomladanska krvodajalska akcija "Častim pol litra!" in sicer v soorganizaciji Študentske organizacije Slovenije, Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, Študentske organizacije Univerze v Mariboru, Študentske organizacije Univerze na Primorskem in Zveze ŠKIS, pod okriljem slednje so v projekt vključeni tudi lokalni študentski klubi. Odvzemi krvi so se odvijali po vsej Sloveniji čez cel mesec april.

Na študentske klube, ki so svoje člane spodbujali h krvodajalstvu smo zelo ponosni. Klubi, ki so sodelovali v akciji so: Študentski klub slovenskih goric, Klub tržiških študentov, Študentski klub Sevnica, Klub študentov Ilirska Bistrica, Društvo novomeških študentov, Ribniški študentski klub, Klub študentov šmarske regije in Obsotelja, Klub ajdovskih študentov in dijakov, Klub posavskih študentov, Klub študentov Dravinjske doline, Klub ptujskih študentov, Študentski klub GROŠ, Klub B - klub trboveljskih študentov, Klub goriških študentov, Klub radovljiških študentov, Klub študentov občine Celje, Klub izolskih študentov in dijakov ter Klub študentov občine Koper.

Darovanje krvi ni samo ena najlepših oblik medčloveške pomoči ampak tudi priložnost neprecenljive življenjske izkušnje. V današnjem času ljudje prepogosto pozabljamo na stvari, ki nas naredijo to, kar smo. Ljudje. Sploh v tem času se moramo spomniti naše bistvene človeške dolžnosti in vrednote - pomoči sočloveku. Kako malo je potrebno za to, da nekomu ne le polepšamo življenje, temveč ga včasih lahko celo rešimo. Zato hvala vsem študentom in ostalim krvodajalcem, ki so to pomlad častili pol litra!

*Projekt je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.

PR: Zveza ŠKIS