Prva tekma svetovnega pokala v smučanju je pred vrati, in slovenski alpski smučarji Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Andreja Slokar, Ana Bucik in Neja Dvornik so predstavili svoje načrte pred odhodom v Avstrijo.

Prva tekma svetovnega pokala v smučanju je pred vrati, in slovenski alpski smučarji Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Andreja Slokar, Ana Bucik in Neja Dvornik so predstavili svoje načrte pred odhodom v Avstrijo. Generali, glavni sponzor reprezentance, je podelil nagradi za preteklo sezono levjesrčnemu smučarju Žanu Kranjcu in levjesrčni smučarki Ilki Štuhec. V svojem govoru so izpostavili predanost in pošteno tekmo, vrednote, ki jih delijo s slovenskimi alpskimi smučarji.

Smočarji so se pripravljali na prihajajočo sezono z uspešnimi treningi v Evropi in Južni Ameriki. Naslednji vikend bodo nastopili na prvi tekmi svetovnega pokala v veleslalomu v Söldnu. Generali že vrsto let podpira slovenske alpske smučarje in tudi nekatere posamezne smučarje kot osebne sponzorje.

Na tiskovni konferenci je bil podpisan sporazum o sodelovanju med Smučarsko zvezo Slovenije in Petrolom za naslednje tri leta. Prav tako so podelili nagradi levjesrčnemu smučarju in smučarki pretekle sezone, kjer je Žan Kranjec prejel nagrado levjesrčnega smučarja. Ilka Štuhec je prejela nagrado levjesrčne smučarke, vendar ni mogla biti prisotna na dogodku, saj je bila v Južni Ameriki na pripravah.

Uredništvo