Literarni popoldnevi v Knjigarni Beletrina Maribor bodo maja dvakrat gostili Založbo Pivec.

Literarni popoldnevi v Knjigarni Beletrina Maribor bodo maja dvakrat gostili Založbo Pivec. Prvič vas v sredo, 15. maja 2024, ob 18. uri vabimo na pogovor o delu Moje leto počitka in sprostitve Ottesse Moshfegh. Neizprosno iskreno zgodbo o privilegiju in bolečini bosta predstavili prevajalka dela Miriam Drev in urednica Tjaša Lešnik.Ottessa Moshfegh, ena najprepričljivejših protagonistk sodobne književnosti, bralcu na prepričljiv način predstavi prisotnost in celo nujnost te občasne odtujitve. Roman Moje leto počitka in sprostitve združuje nežnost in črni humor, neusmiljenost in sočutje ter predstavlja izjemno delo v sodobni literaturi.

Glavna junakinja dela – skozi ves roman ne izvemo, kako ji je ime – bi morala biti srečna. Je mlada, lepa, vitka, nedavno je na Univerzi Columbia diplomirala iz umetnostne zgodovine, ima lagodno službo v zasebni galeriji, z dediščino si je med drugim kupila stanovanje v imenitni stanovanjski četrti na Manhattnu. Denarja ima dovolj za lagodno življenje. Kljub vsemu je v njenem srcu velika praznina. Je za to kriva smrt obeh staršev? Ali njihova odtujenost na splošno? Zaničljivo ravnanje njenega fanta Trevorja z Wall Streeta? Zlagan, nepristen odnos s prijateljico Revo, poln zavisti in medsebojnega prezira? Ali gre za vseprisotno odtujenost aktualnega življenja na splošno?

Ne zamudite priložnosti, da se poglobite v zgodbo, ki obravnava teme iskanja smisla v sodobnem svetu in odpira vpogled v življenje mlade ženske v New Yorku leta 2000.Prosimo, da svojo udeležbo potrdite do torka, 14. maja 2024, na naslov hana.soucekmartinc@kreativnabaza.si.

PR: Kreativna baza