Tečaj, delavnica, predavanje

Kategorije dogodka:

Tečaj, delavnica, predavanje
Vstopnina:

Vstop prost
Organizator:

Nova Akropola Slovenija – Maribor
Mobilna številka organizatorja:

Elektronska pošta organizatorja:

Spletna stran dogodka:

Facebook stran dogodka:

Naslov:

Tyrševa 7, 2000 Maribor
 Prikaži na zemljevidu  Pot do lokacije
Termini
01.04.2023 ob 10.00
Živimo v časih, ko se stvari hitro odvijajo, ko si zunanje in notranje zahteve ena drugi hitro sledijo in v to neusmiljeno kolesje potegnejo tudi nas. Veliko je stvari, ki bi jih želeli izpeljati, pri tem pa skorajda kronično trpimo pomanjkanje časa. To lahko v nas ustvari prekomerni stres, ki nas še bolj ukoči in onesposobi za razrešitev problema …
Vsebina dogodka:
Zakaj nam čas beži? – predavanje
Na predavanju bomo skušali pokazati na to kje se skrivajo rezerve časa, na povezavo med časom, energijo in zavestjo ter podali bomo usmeritve za to kako postati gospodarji svojega časa.
Postati gospodar svojega časa – interaktivne delavnice
  • Umetnost počivanja in dela, upravljanje z energijo.
  • Pravilna usmeritev čustev, učinkovitost pod pritiskom.
  • Razvijanje pozornosti in osredotočenosti.
  • Učinkovitost kot odraz veličine človeka.
Zakaj bi sploh poskušali dobro gospodariti s svojim časom? Zato, ker nam bo morda sicer pozneje žal, da ga nismo izkoristili. Kajti če nismo izkoristili časa, nismo izkoristili niti življenja – in to spoznanje je lahko precej boleče.
Postati gospodar svojega časa pomeni postati gospodar samega sebe. Za to pa je potrebno v sebi prebuditi tiste moči, ki nam omogočijo uspeh naj si želimo razrešiti konkretno težavo, prebroditi naporno obdobje ali pa na splošno postati boljša oseba.
Stari Rimljani so Kronosa, boga časa, videli kot zaviralca in obenem učitelja. Poglejmo si, zakaj!
“Ni prekratko življenje, ki nam je dano, ampak ga mi naredimo takšnega; ne manjka nam niti en njegov košček, temveč z njim lahkomiselno razmetavamo. Medtem kot slab gospodar zapravi tudi veliko in sijajno bogastvo, pa dober gospodar svoje bogastvo povečuje, naj je še tako majhno. Življenje je dovolj dolgo za tistega, ki z njim ravna na pravilen način.”
Lucij Anej Seneka

VIR: Občina Miklavž na Dravskem polju