Trajnostni grbinasti poligon iz žlindre za popestritev jeseniškega športnega dogajanja

Spoštovani, 

visoke poletne temperature se počasi poslavljajo, na vrata pa že trkajo novi športni izzivi. V prijetnih jesenskih  temperaturah bo preživljanje časa na prostem in v gibanju prava osvežitev.  

Konec julija smo v sodelovanju s Skupino SIJ – Slovensko industrijo jekla v času OFEM-a v Mariboru svečano predali  v uporabo jekleni poligon za vadbo na prostem, ki so ga v Skupini SIJ po načelih krožnega gospodarstva izdelali iz  recikliranega jekla. 

Ob novi priložnosti partnerskega sodelovanja Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez in Skupine SIJ pa se podajamo na grbine. V krajevni skupnosti Koroška Bela na Jesenicah je zrasel nov grbinasti poligon s trajnostno  noto – zgrajen je namreč iz žlindre, ki je stranski proizvod jeklarske industrije. S tem partnerji projekta, med katerimi  sta tudi podjetje BATT Crew kot graditelj poligona in društvo Dejmo kot promotor grbinastih poligonov in kolesarstva,  tudi na področju športne infrastrukture prispevamo k zmanjšanju porabe naravnih virov. 

Nova jeseniška športna pridobitev bo izpolnjevala poslanstvo prebujati jekleno voljo med vsemi, ki se bodo podali na  grbine, in razvijati njihovo gibalno kulturo. 

Vabimo Vas,  

da se nam pridružite na slavnostni otvoritvi
grbinastega poligona iz žlindre,  

ki bo v
torek, 5. septembra 2023 ob 12.uri,  

v Osnovni šoli Koroška Bela, Cesta talcev 2, 4270 Jesenice. 
Slavnostne otvoritve se bodo udeležil glavni direktor SIJ Acronija, mag. Branko Žerdoner, podpredsednik OKS-ZŠZ,  Miran Kos, v.d. direktorja Zavoda za šport Jesenice, g. Gaber Šorn, predstavnik Zavoda za šport Jesenice in član IO  ŠZ Jesenice Primož Samar in ravnateljica Osnovne šole Koroška Bela, ga. Sandra Zupan. 

V okviru akcije Grbine so fine, ki jo izvaja Pumptrack Slovenija v partnerstvu z OKS-ZŠZ, in je namenjena najmlajšim  kolesarjem, bosta otvoritev in spremljevalni program usmerjena predvsem k mlajšim udeležencem. Za razvedrilni  program bodo poskrbeli mladi kolesarji Kolesarskega kluba Završnica – Juš Ažman, David Korošec Janušič in Nejc  Petač – in učenke Osnove šole Koroška Bela s plesno točko.  

Po zaključku otvoritve ste vabljeni v poseben kotiček, kjer vam bodo predstavniki Skupine SIJ predstavili postopek  predelave žlindre za nadaljnjo uporabo v gradbeništvu. Jan Perše pa bo predstavil postopek gradnje in izdelave  grbinastega poligona iz žlindre 

Vljudno vabljeni! 

Mestna občina Jesenice Skupina SIJ OKS-ZŠZ Župan SIJ Acroni Predsednik  Peter Bohinc, l.r. Glavni direktor Franjo Bobinac l.r. 

VIR: OKS