Govoreči maček Tom (My Talking Tom) je gotovo najuspešnejša zgodba podjetja Outfit7.

Govoreči maček Tom (My Talking Tom) je gotovo najuspešnejša zgodba podjetja Outfit7. Animirani maček, ki je na začetku zgolj šaljivo ponavljal glasove, se je pozneje razvil v priljubljeno igralno in zabavno franšizo, zdaj pa praznuje že 10. rojstni dan.

Začelo se je leta 2013, ko so igrico Talking Tom Cat nadgradili z aplikacijo My Talking Tom in uvedli številne nove funkcije ter na ta način uporabnikom ponudili bolj celovito izkušnjo. Po uspehu My Talking Tom je podjetje Outfit7 izdalo še več aplikacij z virtualnimi hišnimi ljubljenčki, kot so My Talking Angela, My Talking Hank, My Talking Tom Friends in My Talking Tom 2, franšizo pa razširilo tudi na igre, kot sta Talking Tom Gold Run in Talking Tom Hero Dash. Vseh skupaj jih je že več kot dvajset, franšiza pa je pritegnila 470 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov in dosegla več kot 21 milijard prenosov.

Podjetje Outfit7, ki sta ga ustanovila Slovenca Samo in Iza Login, leta 2017 pa prodala Kitajcem za milijardo dolarjev, je aktivno tudi zunaj franšize Talking Tom & Friends, saj so okuse igralcev po vsem svetu zadovoljili še s priložnostnim reševanjem ugank v igri Jigty Jigsaw Puzzles ter s strateškim igranjem vlog v igri Mythic Legends.

Pri tem poudarjajo, kako pomembna so za uspeh dobra partnerstva, zato strateško sodelujejo s platformami za distribucijo aplikacij, kot je trgovina AppGallery, da bi razširili svoj doseg in obogatili svojo ponudbo.

VIR: MM Marketing Magazin