31. januarja 2024, od 13.00 - 15.00 ure Vas vabimo, da prisluhnete in se vključite v pogovor na dogodku

Dogodek bo potekal hibridno:
online na povezavi:
in v živo v Mariboru v prostorih Doba Fakultete.
 
V preteklih dveh desetletjih se je Slovenija pridružila globalnim in evropskim trendom razvoja socialne ekonomije, deloma skozi novo zakonodajo o socialnem podjetništvu, deloma preko močne tradicije zadružništva pri nas, deloma preko sektorja neprofitnih in nevladnih organizacij. Ob tem pa se soočamo z vprašanji identifikacije organizacij socialne ekonomije, z vprašanji standardov in merjenja učinkov in kakovosti, z vprašanjem standardov izobraževanja za to področje, vprašanji standardov podpornega okolja in podobnimi problemi. Prav to vprašanje potreb po standardizaciji, po enotnih merilih za usmerjanje razvoja socialne ekonomije pri nas, bomo naslovili na okrogli mizi z našimi sogovornicami in sogovornikom:
Mag. Urška Bitenc, vodja sektorja za socialno ekonomijo na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, bo govorila o pomenu standardov za razvoj javnih politik na področju socialne ekonomije.

Dr. Bojana Mesec, docentka na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani, bo govorila o razvoju interdisciplinarnih kompetenc v izobraževanju na področju socialne ekonomije.
Mateja Hergan iz Centra RS za poklicno izobraževanje (CPI) bo govorila o procesu sprejema študijskega programa za izpopolnjevanje na področju višjega strokovnega izobraževanja “Strokovni sodelavec/strokovna sodelavka za socialno ekonomijo”, ki je bil na CPI potrjen leta 2022.

Dr. Bojan Mevlja, direktor Središča Rotunda, primorskega družbenega Centra iz Kopra, bo govoril o izkušnjah in izzivih podpornega okolja v okviru njihovega Inkubatorja socialnega podjetništva.

Petra Peternel, predsednica Združenja CAAP so.p., bo govorila o potrebah po standardih za socialno ekonomijo v podpornih okoljih za socialno podjetništvo in zadružništvo.
 
Pogovor bo moderirala dr. Karolina Babič, docentka za socialno ekonomijo na Doba Fakulteti. Pozdrav in uvodne besede s kratko predstavitvijo projekta baSE (Blueprint for Social Economy and Proximity Skills & Advanced Trainings Schemes Adaptable to diverse Social Economy Ecosystem in Europe)  pa bo prevzela dr. Marina Letonja, izredna profesorica na področju poslovanja in menedžmenta na Doba Fakulteti in vodja projekta baSE v Sloveniji.
 
Udeleženci okrogle mize ste vabljeni k poslušanju ter k odprti razpravi o tem, katere standarde na področju socialne ekonomije potrebujemo, katere smo že razvili, kdo so pristojni akterji za razvoj teh standardov in druga povezana vprašanja.
 
Veselimo se srečanja in plodne razprave!
 
Prosimo, da svojo udeležbo na dogodku potrdite na povezavi:
 
IRDO je strokovni soustvarjalec v projektu.
 
Veselimo se sodelovanja z vami in vas lepo pozdravljamo!

VIR: IRDO