Deceuninck Hrvaška oskrbuje trg z več kot 8 milijoni metrov laminiranih PVC profilov na leto.

Deceuninck Hrvaška oskrbuje trg z več kot 8 milijoni metrov laminiranih PVC profilov na leto.

Deceuninck Hrvaška je z več kot 150 kupci in poslovnimi partnerji iz Hrvaške, Slovenije ter Bosne in Hercegovine obeležil odprtje novega proizodnega obrata v Donji Bistri, ki je hkrati tudi največja tovarna za laminiranje PVC profilov v tem delu Evrope. Kupci in partnerji so si ob tej priložnosti ogledali proizvodni kompleks in se seznanili s tehnološko naprednim in hkrati skrbno nadzorovanim postopkom laminiranja PVC profilov.

Nov poslovno-proizvodni objekt v Donji Bistri s površino 17.000 kvadratnih metrov so zgradili v manj kot letu dni in v njem takoj pričeli s proizvodnjo.
Generalni direktor Deceunincka za Evropo, gospod Dries Moors,  je poudaril, da je Deceuninck z izgradnjo nove tovarne laminatov pridobil močne temelje za rast in razvoj na tem trgu za naslednjih 20 do 30 let.

>Iz tega obrata, v katerem lahko letno laminiramo več kot 8 milijonov metrov PVC profilov, bomo oskrbovali kupce na italijanskem trgu, državah v regiji, pa tudi na drugih trgih, ki jih nameravamo dodatno odpreti. Selitev v nove prostore nam omogoča višjo stopnjo učinkovitosti, boljšo logistiko ter kvalitetno in hitrejšo dostavo našim partnerjem,< je povedal Josip Klasić, regionalni direktor Deceunincka.
Deceuninck Hrvaška je od leta 2015, ko je imel 8 zaposlenih, do danes zrasel v podjetje s skoraj 180 zaposlenimi. Danes je tovarna v Donji Bistri ena največjih in najsodobnejših tovarn za laminacijo PVC profilov v Evropi in je certificirana po vseh standardih kakovosti. Letno v strogo nadzorovanih pogojih razrežejo in nanesejo več kot 8 milijonov metrov folije na PVC profile, vzorce pa dodatno kontrolirajo v posebej opremljenem laboratoriju z namenom, da bi  kupcem dobavili vrhunske PVC profile za okna in vrata.

>Deceuninck je prisoten globalno in to na trgih od ZDA, preko Evrope do Turčije. Verjamemo v trg te regije in zato smo se odločili investirati v povečanje proizvodnih zmogljivosti prav tukaj na Hrvaškem. Verjamemo, da bo naložba v nov objekt spodbudila nadaljnjo rast na trgu, ki nam je izredno pomemben.< je dejal Grzegorz Federowicz, direktor prodaje za srednjo Evropo.

Skupina Deceuninck s sedežem v Belgiji deluje od leta 1937. Danes proizvaja v 17 in svoje izdelke dostavlja v 90 držav sveta in je med tremi največjimi proizvajalci PVC profilov na svetu. Deceuninck se še posebej posveča trajnostnemu poslovanju in proizvodnji profilov za trajnostno bivanje. Skladno s tem lahko v lastnem obratu za recikliranje v Belgiji reciklira do 40.000 ton starega PVC-ja na leto, recikliran PVC pa je danes surovina za 30 odstotkov PVC-profila sistema Elegant, medtem ko PVC profil Phoenix vodi z 100 odstotki recikliranega materiala.

VIR: Deceuninck