Hvala vsem, ki so sodelovali pri mojem reševanju, še posebej pa prostovoljnim krvodajalcem, zato sem danes živ in zdrav. Darujte kri še vi, meni je rešila življenje.

Obstajajo navdihujoče zgodbe, zgodbe na meji mogočega, ko štejejo minute, resnične zgodbe s srečnim koncem. Ne zgodi se namreč pogosto, da bi bilo za reševanje mladega življenja porabljenih skoraj 200 krvnih enot ali 100 litrov krvi, za kar je bilo potrebno darovanje krvi 200 krvodajalcev. Vsak dan v Sloveniji potrebujemo kar 350 krvodajalcev. 

Krvodajalci, ki pri nas redno darujejo kri, z darovanjem krvi pomagajo pri zdravljenju bolnikov in tako rešujejo številna življenja. Vabimo vas na novinarsko konferenco, na kateri vam bomo podrobneje predstavili to izjemno zgodbo, prepletenost reševanja in zdravljenja bolnikov ter na ta način obeležili 4. junij - dan slovenskega krvodajalstva.

Se vidimo v četrtek, 2. junija 2022, ob 11. urina Zavodu RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva 6, Ljubljana.   

Dogodek boste lahko spremljali tudi v živo na Facebook strani Daruj kri |  

V družbeno odgovorni krvodajalski iniciativi Daruj energijo za življenje že 12. leto združujejo energijo Zavod RS za transfuzijsko medicino, Rdeči križ Slovenije in Petrol.  

PR: Studio Marketing International