Velenjski godbeniki so po dveh letih premora, pripravili novo, že petnajsto abonmajsko sezono s štirimi nepozabnimi koncertnimi večeri. Drugi v nizu

(Velenje, 1. decembra 2022) –  Velenjski godbeniki so po dveh letih premora, pripravili novo, že petnajsto abonmajsko sezono s štirimi nepozabnimi koncertnimi večeri. Drugi v nizu, Novoletni koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, je že tradicionalen in se bo zgodil v soboto, 3. decembra, ob 19.30. V Marinovi dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega v Velenju se jim bodo pridružili člani Šaleškega študentskega okteta ter solistka Lara Govek.
 
V družbi izjemnih glasbenikov, kot so velenjski godbeniki, Šaleški študentski oktet in Lara Govek, se zagotovo obeta nepozaben glasbeni večer.
 
Pihalni orkester Premogovnika Velenje, ki od leta 2016 nastopa pod taktirko dirigenta Antona Vrzelaka, razveseljuje poslušalce že več kot 100 let. Od začetnih korakov se je orkester razvijal, ideja je postala realnost, želja resničnost. Ne glede na težak začetek, so vztrajnost, predanost, odrekanje in močna volja pripomogli, da je orkester danes promotor slovenske ustvarjalnosti, kulturne dediščine in kakovostne glasbene vzgoje ter je vzgled in navdih številnim mladim glasbenikom. Sestavljajo ga glasbeniki, ki so predani izvajanju skladb, pisanih za pihalne orkestre, priredb klasičnih del, kot tudi sodobne zabavne in filmske glasbe.
 
SREČNO,
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Skupine Premogovnik Velenje