Max Johnson Trio

Max Johnson Trio

»Max Johnson je eden najbolj plodovitih in raznovrstnih glasbenikov/skladateljev v današnji glasbi.«Brad Cohan, The New York City Jazz Record
Na koncertu bomo slišali dva nadvse aktualna glasbenika mlajše jazzovske generacije: newyorškega basista Maxa Johnsona in v Kanadi rojeno saksofonistko in flavtistko Anno Weber. Vsak izmed njiju se lahko v zadnjih letih ponaša z najmanj ducatom lastnih albumov ter kopico sodelovanj z glasbeniki, kot so Anthony Braxton, John Zorn, Nels Cline, Mary Halvorson, William Parker in mnogimi drugi, ki vsi skupaj tvorijo trenutno aktualno jazzovsko sceno v New Yorku. Anna Weber je tudi prejemnica številnih prestižnih nagrad (BMI Foundation Charlie Parker Jazz Composition Prize, New York Foundation for the Arts Artists’ Award, Guggenheim Award). Nekaj let starejši bobnar Michael Sarin je že dolgo časa aktiven v številnih zasedbah, povezanih z Johnom Zornom, obenem pa je najpogosteje izbran bobnar pri trobentaču Dave Douglasu, pianistki Myri Melford in pokojnem saksofonistu Thomasu Chapinu.

Izjemno aktivni basist Max Johnson je doslej odigral krepko čez 1000 koncertov na različnih prireditvah in prizoriščih; od jazzovsko tradicionalnega Lincoln Centra pa do gigantskega rock spektakla Lollapalooza. Načrte za koncertiranje mu je, kot mnogim, prekrižala pandemija, je pa v času zatišja posnel kar dva albuma z dvema povsem različnima trioma, za nameček pa še solo album. Zadnji album zasedbe Max Johnson Trio, Orbit of Sound, bo trio premierno predstavil prav v Mariboru!

Max Johnson Trio
Jazz v Narodnem domu
Mali oder Narodnega doma
Sobota, 11. 11., 20.30
za IZVEN

Anna Weber, saksofon, flavta | Max Johnson, bas | Michael Sarin, bobni

VIR: ND