Pogovor s kandidatko za Predsednico Republike Slovenije

avtor Navdihni. me 16. septembra, 2022

Sabina Senčar, znana zdravnica, strokovnjakinja ginekologinja, predvsem pa aktivni človek, je prvi dve leti svojega življenja preživela pri babici v Grosupljem. Že takrat jo je zanimala moč besede in moč znanosti. Po končani srednji naravoslovno-matematični šoli se je vpisala na Medicinsko fakulteto, saj je prevladala ljubezen do ljudi. Po rojstvu obeh hčera se je odločila za razvoj karierne poti in se zaposlila na kliničnem oddelku za porodništvo. Po nekaj letih in rojstvu tretje hčere je opravila specialistični izpit – in kmalu odšla na samostojno podjetniško pot. »2020 so spremembe v svetu dosegle vrhunec z novo ideologijo, v kateri ni bilo več dovolj zraka za dihanje, ne prostora za izražanje, za nove zamisli, za svet, v kakršnem se rojeva napredek. Postajalo je mrakobno, občutek, ki ga doživiš med betonskimi bloki v Berlinu, v spomeniku holokavsta, na ulici
Hannah Arendt,« pravi. »Ljudje, ki sem jih srečevala, so mi zadnja leta izpovedovali mnoge vrste strahov. Čeprav je splošno mnenje, da je nasprotje od strahu pogum, to ni res. Hromeči strah lahko premagaš le z ustvarjalnostjo, iznajdljivostjo, delavnostjo ali tvornostjo.« In zato se je odločila kandidirati za predsednico RS. Širša javnost jo je v teh letih spoznala po njenih stališčih do ukrepov za omejevanje virusa COVID 19.

/
Nisem naprodaj za groš

Aktivna državljanka Slovenije, mama, žena, hči, zdravnica, podjetnica, ljubiteljska filozofinja, kandidatka za predsednico RS. »Samo svoja, predrzna in ponosna, nikoli ne capljam na nikogaršnji uzdi, nisem naprodaj za groš, za uslužen smehljaj.« (I. Cankar, Hlapci)

Iščem etične rešitve in pravičnost

Odlikuje me odkrita in spoštljiva komunikacija, ki je osnova za dobro delujočo družino, prijateljstvo, partnerstvo, podjetje ali vodenje države. Vedno gledam na ljudi s kritično distanco. Postavljam si vprašanja in iščem odgovore nanje. Iščem etične rešitve, pravičnost, ki izvira iz enakosti.


(P. S.: to je pa tudi zadnja kandidatka/kandidat, ki nam je poslala odgovore, izmed tistih, ki smo jih povabili - vseh nismo; če želite, da predstavimo še koga, nam pišite - hvala ).

PR: Insights