napovednik


OKROGLA MIZA IN PREDSTAVITEV MADE IN DIALOG I Prihodnost rokodelstva in njegovo povezovanje z oblikovanjem13. junij I 10:00-12:00 I MAO

Vabimo vas na predstavitev projekta MADE IN – platforme za sodobno rokodelstvo in oblikovanje ter na okroglo mizo, ki bo izpostavila aktualne razmere in problematiko na področju rokodelstva in povezovanja z oblikovanjem v Sloveniji.

Javna diskusija med strokovnjaki, odločevalci, rokodelci in oblikovalci je namenjena različnim deležnikom na področju rokodelstva, oblikovanja, arhitekture, umetnosti, muzealstva in drugih dejavnosti, njen namen pa je ozaveščati in spodbujati nadaljnja sodelovanja na področju ohranjanja bogate evropske rokodelske dediščine ter preučevati nove načine za aktualizacijo tradicionalnega rokodelskega znanja in veščin.

Več >>

JAVNI NATEČAJ ELES 3000: Ustvarjalni projekt v javnem prostoruRok za prijave: 20. avgust 2023
Nagradni sklad: 12.500 EUR
Proračun za izvedbo: 30.000 EUR

Družba Eles v sodelovanju z Živalskim vrtom Ljubljana in Centrom za kreativnost/MAO vabi zainteresirane ustvarjalce različnih profilov – umetnike, oblikovalce, biologe, arhitekte, krajinske arhitekte, raziskovalce in druge multidisciplinarne ustvarjalce in strokovnjake, posameznike ali skupine, da v okviru natečaja oddajo predloge za ustvarjalni projekt na lokaciji Živalskega vrta Ljubljana. Natečaj temelji na zavezanosti partnerjev k trajnostnemu razvoju in uresničevanju evropskega zelenega dogovora, energetske in podnebne politike Slovenije ter Novega evropskega Bauhausa.

Pridruži se in pomagaj graditi boljšo prihodnost!

Več >>

ODPRTJE RAZSTAVE Zakaj je vaza podobna hiši? Od sistemskega do fantazijskega z oblikovalko Janjo Lap15. 6.—5. 11. 2023 I MAO
Odprtje: 15. junij ob 18.00
Kustosinji: Špela Šubic in Barbara Predan
V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) se 15. junija odpira razstava arhitektke in oblikovalke Janje Lap (1929-2004). Ta izjemna ustvarjalka je slovensko bivalno kulturo najbolj zaznamovala z oblikovanjem stekla. V njem se je prvič preizkusila sredi petdesetih let.

Na pregledni razstavi bo prikazana vsestranskost oblikovalke in raziskovalke Janje Lap ter s tem osvetljen prepogosto spregledan opus te izjemne avtorice.

Več >>

NAGRADNI NATEČAJDistributed Design Awards 2023Rok za prijavo: 30. junij 2023

Center za kreativnost kot partner evropske platforme Distributed Design vabi k prijavi za nagrade Distributed Design Awards 2023.

Nagrade so namenjene ustvarjalnim, premišljenim in odgovornim oblikovalskim odzivom na postindustrijsko oblikovalsko paradigmo. K prijavi vabijo ustvarjalce, oblikovalce, umetnike, arhitekte, znanstvenike, študente in druge.

Več >>
INFORMATIVNI DOGODEK EIC - Evropski svet za inovacije8. junij 2023 | City Hotel, Ljubljana

Programi Evropskega sveta za inovacije so namenjeni podpori najbolj prodornih (disruptivnih) inovacij oz. inovacijskih projektov podjetij in raziskovalnih skupin, z namenom zagotovitve ustreznih oblik financiranja in podpornih storitev za učinkovito pretvorbo teh inovacij v tržne produkte.
Več >>
NAGRADNI NATEČAJSocial Impact Award 2023Rok za prijavo: 9. junij 2023

Social Impact Award organizira tekmovanje v najboljši podjetniški ideji, ki ima obenem tudi potencial spreminjati družbo na bolje. Nudijo neposredno podporo najbolj obetavnim podjetniškim idejam.
Več >>
PREDSTAVITEVPriporočila za vrednotenje oblikovalskih storitev21. junij 2023 I 16.00 I MAO

Na dogodku bo Društvo oblikovalcev Slovenije predstavilo Priporočila za vrednotenje oblikovalskih storitev - digitalno orodje za vrednotenje oblikovalskih storitev, oblikovano po vzoru sodobnih tujih praks z namenom, da povežejo oblikovalski sektor iz zasebne in javne sfere.
Več >>
ODPRTI RAZPISOdprti razpis LINARok za prijavo: 1. avgust 2023

Postani štipendist(ka) platforme LINA! Iščejo se inovativni posamezniki in kolektivi, ki svoje teoretično in praktično znanje uporabljajo za okrepitev skupne prihodnosti,  inovatorji, ki razvijajo prostorske prakse ter postavljajo pod vprašaj status quo. Več >>
JAVNI RAZPISJavni razpis za izbor kulturnih projektov Rok za prijavo: 8. september 2023

Ministrstvo za kulturo zbira projekte prijaviteljev, ki delujejo v umetnosti in kulturi, za enomesečno bivanje in ustvarjanje v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in Dunaju.Več >>

VIR: MAO