Kafka za vse čase: Simpozij ob 100. obletnici smrti Franza Kafke

Kafka za vse čase:
Simpozij ob 100. obletnici smrti Franza Kafke

Spoštovani,

toplo vabljeni, da se v sredo, 29. maja 2024, ob 17. uri udeležite simpozija Kafka za vse čase, ki bo ob stoletnici avtorjeve smrti počastil njegov opus. Dogodek bo potekal v Modri sobi Filozofske fakultete v Ljubljani (5. nadstropje).Franz Kafka velja za klasika svetovne književnosti in literarno legendo, čeprav je v času svojega življenja objavil le manjši del svojega pisateljskega opusa. Njegova najbolj znana dela so romani Proces, Grad in Amerika, napisal pa je tudi številne kratke zgodbe, pisma in eseje. Beletrina bo stoto obletnico smrti Franza Kafke obeležila z izdajo Zbrane kratke proze v prevodu Štefana Vevarja, ki bo izšla ob simpoziju.

Gostje simpozija, ki bodo spregovorili o Kafkovem delu in življenju, bodo profesor dr. Tomislav Virk, profesor dr. Vid Snoj, profesorica dr. Vanesa Matajc, profesorica dr. Martina Ožbot Currie ter prevajalec dr. Štefan Vevar.

Slavnostni simpozij ob obletnici v sodelovanju z založbo Beletrina organizirajo Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo ter programska skupina Literarnoprimerjalne in literarnoteoretske raziskave.

Program

17.00–18.15

Pozdravni nagovor
Tomislav Virk: Kafka za vse čase
Vid Snoj: Kafkova »oporoka«
Vanesa Matajc: Kafkovo romanopisje v zgodovini romana
                                 
18.15–18.30   
Odmor za kavo

18.30   
Martina Ožbot: Pogovor s prevajalcem Štefanom Vevarjem
 
Vljudno vabljeni!

VIR: Kreativna baza