Na Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez želimo slovenska podjetja oz. organizacije spodbuditi k zavedanju, da je šport pomemben del sodobne družbe.

Na Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez želimo slovenska podjetja oz. organizacije spodbuditi k zavedanju, da je šport pomemben del sodobne družbe. V ta namen smo objavili javni poziv za pridobitev certifikata »Športu prijazno podjetje«, s katerim si prizadevamo k širjenju ideje o pomembnosti športa med zaposlenimi in povečanju vlaganja v šport ter razvoj le-tega v vseh pojavnih oblikah.
 
OKS-ZŠZ je po zgledu ostalih organizacij objavil javni poziv za pridobitev certifikata »Športu prijazno podjetje«. S tem med drugim sledimo svojemu poslanstvu »S športom in olimpizmom pomagamo ustvariti boljšo Slovenijo«. Na OKS-ZŠZ kot krovni športni organizaciji želimo s certificiranjem dvigniti ugled podjetjem, katerih šport je del njihove kulture in miselnosti. Prav tako pa biti vzpodbuda k nadgradnji njihovih obstoječih praks na področju športa.
 
Certifikat »Športu prijazno podjetje« je namenjen podjetjem s sedežem v Republiki Sloveniji oz. podružnicam tujih podjetij s sedežem v Sloveniji. S tovrstnim certificiranjem želimo predvsem spodbuditi podjetja vseh velikosti k povečanju finančnih sredstev, ki jih namenjajo športu, tako na nacionalni ravni kot tudi v lokalnem okolju. Prav tako je sponzorstvo tudi orodje tržnega komuniciranja, kar lahko podjetja s pridom izkoristijo za povečanje ugleda svoje blagovne znamke.
 
Tudi zaposleni so ključni deležniki vsakega podjetja, zato jih želimo spodbuditi k večji športni aktivnosti in posledično večji skrbi za svoje zdravje. Prav tako pa ozavestiti o pomenu športa na njihovo zdravje, saj bo le zdrav in zadovoljen zaposleni za organizacijo predstavljal dobrega in uspešnega delavca.
Pozivamo vas, da se prijavite na razpis in predstavite svojo dobro prakso v vašem podjetju. Merila in pogoji so natančno opredeljeni v Pravilniku za pridobitev certifikata športu prijazno podjetje.
 
Javni razpis, vlogo za prijavo in pravilnik najdete tukaj.

VIR - OKS