Izšla je antologija slovenske kratke proze v nemščini V sodelovanju z avstrijsko založbo Klingenberg smo pri LUD Literatura izdali antologijo slovenske kratke proze v nemščini, naslovljeno Winzige Anomalien.

Antologija, ki jo je uredila Ajda Bračič, vključuje izbor del nekaterih avtoric in avtorjev, ki so v preteklem desetletju svojo kratko prozo izdali v leposlovni zbirki Prišleki, ki izhaja pri LUD Literatura. Knjiga prinaša uravnotežen presek širšega stanja, ki na izbranih primerih predstavlja vso partikularnost in edinstvenost splošnega dogajanja na slovenskem literarnem prizorišču.

Antologija je že na voljo za naročilo. Poštnino častimo mi!

Naroči knjigo

Avtorji in avtorice, vključeni v antologijo: Andrej Blatnik, Jasmin B. Frelih, Marko Golja, Andrej Hočevar, Nataša Kramberger, Mirana Likar, Jedrt Maležič, Franci Novak, Tomo Podstenšek, Arjan Pregl, Veronika Simoniti, Ana Svetel, Andrej Tomažin, Urban Vovk.

Prevajalke in prevajalci zgodb: Ann Catrin Apstein-Müller, Daniela Kocmut, Marjeta Wakounig, Boštjan Dvořák, Tamara Kerschbaumer, Urška P. Černe & Hendrik Jackson, Felix Kohl, Barbara Anderlič.


Založba: Klingenberg & LUD Literatura
Urejanje in spremna beseda: Ajda Bračič
Število strani: 222

Redna cena: 23 €

»Mnogoglasje pripovedovalcev, s katerimi se srečujemo v pričujoči antologiji, generacijska razslojenost avtorjev zgodb in pluralnost tematik, ki jih objavljena proza naslavlja, govori o še kako živi in aktivni slovenski literarni produkciji, pa tudi o bogastvu njenega izraza. Zaobjeti celoto v njeni mnogoterosti je ambiciozna naloga, ki jo zato prepuščamo literarnim zgodovinarjem prihodnjih dni, knjigo pa bomo raje kot za pregled krstili za izbor in dokumentacijo ne le enega, temveč cele množice literarnih trenutkov. Prav v tem sta namreč moč in prednost kratke zgodbe – namesto, da bi posploševala in abstrahirala, se vsakič in znova dotika drobne partikularnosti, majcene anomalije, skozi katero je, upajmo, moč za hip uzreti vse prostranstvo človeškega obstoja.«– Ajda Bračič, spremna beseda k antologiji

VIR: LUD Literatura