Izšla nova zvočna knjiga Moja zgodba Evgena Carja

Izšla nova zvočna knjiga Moja zgodba Evgena Carja

Pri ZKP RTV Slovenija je v sodelovanju s Programom Ars izšla nova zvočna knjiga igralca, pesnika, pisca dramskih besedil in avtorja avtobiografskega romana Moja zgodba Evgena Carja. Istoimensko zvočnico je interpretiral sam. Na Arsu jo predvajamo od 6. 3.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
28. februar 2023 ob 12:52
Ljubljana - RTV SLO


Evgen Car je avtobiografski roman Moja zgodba interpretiral sam. Foto: Tone Stojko/arhiv MGL

Avtobiografski roman Evgena Carja je gibko popotovanje po življenju gledališkega in filmskega igralca, ki se prične z njegovimi predniki v Dobrovniku, nadaljuje pa z malim Evgenom, čigar življenje postane velika avantura po odrskih deskah, filmskih platnih, pa tudi njivah in vinogradih.

Carjeva življenjska zgodba ves čas vzporeja gledališki svet, trdno zvezan z mestnim vrvežem, in kmečki vsakdan, zakoreninjen v prekmursko ravnico, pri čemer pa avtor znotraj intimnih življenjskih dogodkov razmišlja o širših vprašanjih življenja, poklicanosti – in tudi smrti.

Moja zgodba s podnaslovom Samo norček misli, da ga morajo imeti vsi radi je tako spomenik življenju, ki v sebi skriva drobna veselja in premnoge izzive, ki pa se jih Evgen Car loteva z veseljem, voljo in humorjem; eden izmed njegovih preteklih izzivov je bil tako tudi branje svojega romana za zvočno knjigo.



Zvočni knjigi lahko prisluhnete od ponedeljka, 6. marca, na programu Ars, na voljo je tudi na spletni strani ZKP RTV Slovenija. Foto: arhiv RTV Slovenija

Zvočna knjiga je nastala v studiih Radia Slovenija. Pripravili so jo interpret Evgen Car, bralec Matej Puc, režiser Alen Jelen, asistentka režiserja Kaja Novosel, tonski mojster Rok Fiamengo, tonska mojstrica Sonja Strenar, za mastering je poskrbel Damir Ibrahimkadić, korektorica je Emanuela Montanić Sekulović.

Od 6. marca lahko Moji zgodbi prisluhnete v oddaji Odprta knjiga ob 19. uri na Programu Ars, na voljo pa je tudi za nakup na spletni strani ZKP RTV Slovenija.

Nova zvočna knjiga Moja zgodba je nastala v Arsovem obletniškem letu – Program Ars letos praznuje 60 let delovanja.