Na enajsti tekmovalni dan smo spremljali atletiko, jadranje in športno plezanje. Z navdušenjem smo pričakovali nastop vrhunske plezalke in olimpijske prvakinje Janje Garnbret, ki je ponovno blestela na balvanih.

Na enajsti tekmovalni dan smo spremljali atletiko, jadranje in športno plezanje. Z navdušenjem smo  pričakovali nastop vrhunske plezalke in olimpijske prvakinje Janje Garnbret, ki je ponovno blestela  na balvanih.  


Dan se je začel v Le Bourget na prizorišču športnega plezanja, kjer smo spremljali plezalki Mio Krampl  in Janjo Garnbret. Kot 12. po vrsti je začela Mia Krampl, ki je na prvem in četrtem izzivu osvojila prvo  cono, na drugem in tretjem pa je bila nekoliko boljša ter priplezala do druge cone. Skupaj je zbrala  28,4 točke in se uvrstila na 17. mesto. Kot zadnja, pa je bila aktualna olimpijska šampionka Janja  Garnbret. Korošica je pometla s konkurenco, splezala do vrha vseh izzivov in osvojila zavidljivih 99,6  točk. Prvi in drugi balvan ji nista povzročala težav, osvojila ju je v dobri minuti. Nekoliko več časa si je  vzela za tretji in četrti balvan, ki ju je prav tako brez večjih težav preplezala. 

V polfinale teka na 400 metrov preko ovir se ni uspel uvrstiti atlet Matic Ian Guček. V svoji skupini je  bil z izidom 49,06 četrti. To je bil zanj prvi nastop na olimpijskih igrah. 

V Marseillu pa smo zopet čakali na veter. Toni Vodišek je v formuli kite odpeljal dve regati, v prvi je  zasedel 1. mesto, v drugi pa je bil 12., a ker se mu ta ne upošteva, je prevzel skupno vodstvo. Danes  ga čakajo novi izzivi, ki mu lahko ob dobri uvrstitvi, prinesejo finalni nastop. 

Svoj nastop na teh olimpijskih igrah sta še z zadnjima dvema regatama včeraj zaključila Tina Mrak in  Jakob Božič v 470 Mixed. Prijadrala sta na 10. in 17. mesto ter olimpijske igre zaključila na končnem  18. mestu.
Danes se je od nas poslovila slovenska odbojkarska reprezentanca, ki se v popoldanskih urah vrača v  Slovenijo. Kljub porazu proti Poljski fantje ostajajo pozitivni in Slovenija jih v srcu nosi kot zmagovalce.  V Ljubljani na Letališču Jožeta Pučnika jih boste lahko pozdravili ob 15. uri. 

Nocoj bomo v finalu spremljali atleta Kristjana Čeha in Tino Šutej, v popoldanskih regatah Tonija  Vodiška in pozno zvečer še četrtfinalni nastop rokometašev z Norveško.  

VIR: OKS