Študentski svet Univerze v Mariboru bo v mesecu marcu v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije - Območno združenje Maribor, Centrom za transfuzijsko medicino UKC Maribor, projektom Epruvetka, ki deluje pod okriljem Društva študentov medicine Maribor izvedli Krvodajalsko akcijo Študentskega sveta Univerze v Mariboru, ki se od leta 2005 izvaja dvakrat letno.

Spoštovani! 

Študentski svet Univerze v Mariboru bo v mesecu marcu v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije - Območno združenje Maribor, Centrom za transfuzijsko medicino UKC Maribor, projektom Epruvetka,  ki deluje pod okriljem Društva študentov medicine Maribor izvedli Krvodajalsko akcijo Študentskega  sveta Univerze v Mariboru, ki se od leta 2005 izvaja dvakrat letno. V letošnji pomladanski izvedbi se  ponovno vračamo na tridnevni format. Akcija bo potekala 11. marca 2024 v prostorih Fakultete za  elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM, 12. marca 2024 na Centru za transfuzijsko medicino  UKC Maribor ter 13. marca 2024 v prostorih Pedagoške fakultete UM. 

Krvodajalstvo je dejanje, ki ima izjemno pomembno vlogo pri reševanju življenj, zato vas vabimo, da  nam pomagate pri spodbujanju mladih k darovanju krvi. Ker želimo, da krvodajalstvo postane stalnica  že v študentskih letih, vas prosimo za poročanje o naši akciji in krvodajalstvu samem. Naše akcije že  leta potekajo pod sloganom »Daruj več kot le kri. Daruj življenje.«

Vabimo vas, da se udeležite krvodajalske akcije in o njej tudi poročate. V primeru, da bi se akcije  udeležili in želeli dogodek posneti, vam sporočamo, da bodo organizatorji na voljo za izjave v  ponedeljek, 11. marca 2024 ob 12. uri na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (Koroška cesta 46). Za vprašanja bodo na voljo dr. Erika Kavaš, specialistka transfuzijske medicine iz  Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor, Nomi Hrast, prorektorica za študentska vprašanja  Univerze v Mariboru in Metod Dolinšek, sekretar območnega združenja Maribor Rdečega križa Slovenije. 

Vljudno vas vabimo, da javnost tudi povabite k darovanju na Krvodajalsko akcijo Študentskega sveta  Univerze v Mariboru. Akcija je namenjena tako študentom, kot tudi zaposlenim na fakultetah in širši  javnosti. Priporočeno je predhodno naročilo na termin, in sicer vsak delavnik med 7. in 15. uro, razen  ob torkih, ko je naročilo možno med 7. in 17. uro, na telefonski številki 041 320 796 ali 041 479 242. 

Veseli bomo vaše udeležbe in poročanja o naši akciji ter s tem prispevanja k ozaveščanju javnosti o  pomembnosti krvodajalstva. Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 068 124  321 (Nina Planinšek, predstavnica za odnose z javnostmi ŠS UM) ali preko e-pošte  (studentskisvet@um.si).  

VIR: UKC Maribor