V soboto, 8. oktobra 2022, so po dveh koronskih letih spet potekale letne športne igre SVIZ Slovenije v najmlajšem slovenskem mestu Novi Gorici, mestu burbonk in vrtnic. Iz našega območja se nas je udeležilo 46 tekmovalcev in navijačev.

Tanja B. 

Prihod v Novo Gorico


Že ob šesti uri zjutraj smo se iz Novega mesta odpeljali v Novo Gorico, kjer so nam organizatorji OO Nova Gorica z njeno predsednico gospo Anico Erjavec pripravili zelo lep sprejem v telovadnici Osnovne šole Milojke Štrukelj. V uvodnem delu sta nas poleg organizatorice nagovorila še glavni tajnik SVIZ Slovenije Branimir Štrukelj in župan Mestne občine Nova Gorica Klemen Miklavič. Program pa so zelo lepo popestrile novogoriške mažoretke.

Potem so nam prijazni gostitelji  razdelili vsem enotne rdeče  majice z napisom 13. športne igre SVIZ Nova Gorica in  nas odpeljali kar na dvanajst prizorišč oziroma tekmovalnih disciplin: košarka, odbojka, namizni tenis, streljanje z zračno puško, tenis, badminton, prstomet, atletika, kegljanje, plavanje, pikado in šah. Tekmovanje je trajalo do poznega popoldneva z vmesnim kosilom.

Za navijače so gostitelji pripravili tudi turistični ogled Mestne občine Nova Gorica. Izpred šole smo se odpeljali ob 14. uri in si z zelo prijazno vodičko ogledali znamenitosti Nove in delno Stare Gorice: solkanski most, knjižnico, parlament, igralnico, univerzo, trg Evrope… Zapeljali smo se tudi po Stari Gorici. Obe Gorici bosta leta 2025 prestolnici kulture.

Pozno popoldne so organizatorji v telovadnici Osnovne šole Milojke Štrukelj pripravili še zabavno igro organizatorja, ki nas je dodobra nasmejala in pregnala vse dvome in poraze pred večernjim srečanjem in razglasitvijo rezultatov, sicer pa je na športnih igrah bolj pomembno sodelovati kot zmagati.
Zvečer pa smo se odpeljali v HIT Šempeter pri Novi Gorici, kjer smo imeli skupno večerjo, razglasili so rezultate in podelili pokale, priznanja in pohvale. Dolenjci smo prejeli pokal v prstometu, kjer smo zasedli prvo mesto, v atletiki pa smo bili tretji. Najboljši izmed vseh udeležencev so bili pa tekmovalci z Obale, ki so imeli tudi največ udeležencev.

Na koncu velja vsa pohvala tudi našemu organizatorju, predsedniku Območnega odbora Novo mesto Boštjanu Mikliču, ki je poskrbel za našo udeležbo na igrah. Na koncu samo še naj bodo izpeljane tudi zimske športne igre SVIZ in na svidenje na letnih igrah 2023.

PR: Občina Šentjernej