vabljeni k branju Beletrininega tedenskega novičnika.

Drage bralke, dragi bralci,
vabljeni k branju Beletrininega tedenskega novičnika.

Knjiga tedna
Ta teden vam v branje priporočamo knjigo meseca avgusta Psihiater na kavču Bojane Leskovar, v kateri je Bojana Leskovar v obratu vlog portretirala psihiatra, psihoterapevta in sodnega izvedenca Gorazda V. Mrevljeta. Preplet strogo strokovnih razmislekov in zelo osebnih tem ponuja pogleda na portretiranca z vseh zornih kotov in mu zgradi veličastno obeležje. Do 31. avgusta si lahko izvod priskrbite za kar 30 % ceneje!
Branje je potovanje
Poletje se počasi izteka, z njim pa se polagoma končuje tudi naša poletna bralna akcija Branje je potovanje, v okviru katere smo kar 30 naslovom znižali cene. Konec poletja pa ne pomeni tudi konec branja, zato Izkoristite še zadnje dneve znižanja in svoje knjižne police založite za jesen ter pri nakupu prihranite do 30 %. Preverite ponudbo.
Vabljeni na otvoritev 28. festivala Dnevi poezije in vina
Prihodnji teden se pričenja 28. festival Dnevi poezije in vina, ki bo tudi letos postregel z vrhunsko poezijo, izbranimi vini in bogatim spremljevalnim programom.
Naj izpostavimo nekaj največjih dogodkov. V sredo ob 20.30 obiščite dogodek TOMAŽU ŠALAMUNU: Jaz sem zven, ne ptič, o pesniku se bosta ob branju in uglasbitvah pogovarjala Ilya Kaminsky in Aleš Šteger.  V četrtek ob 20. uri lepo vabljeni na uradno Odprtje festivala z javnim branjem Odprtega pisma Evropi 2024, ki ga je napisal poljski pesnik Jacek Dehnel. Dogodku bo ob 20.30 sledilo še Veliko pesniško branje, ki se bo ob isti uri na Vrazovem trgu odvijalo tudi v petek in soboto.
Vse štiri dni bodo z začetkom ob 22. uri potekali tudi koncerti; v sredo se bo v Stari steklarski predstavil Trio akk:zent, v četrtek bodo na Vrazovem trgu Emkej in Muzičari, na isti lokaciji v petek še Gugutke in v soboto Kokosy. Vabljeni!
AirBeletrina
»Pisati sem začela na vrhuncu bolezni. Bilo je terapevtsko in katarzično,« je za AirBeletrino povedala Melita Forstnerič Hajnšek. Dolgoletna novinarka in nekdanja urednica kulturne redakcije dnevnika Večer v novi knjigi Taka nisem bila nikoli, izdani v zbirki Žametna Beletrina, opisuje vznik bolezni, diagnozo in zdravljenje: »Dokler nisem izrekla besede rak, ga nisem imela. Tako otročje je bilo na začetku. Nezrelo, vem.« Vabljeni k branju intervjuja, ki ga je z avtorico opravila Neža Kokol.


VIR: Beletrina