V Sloveniji bo pod okriljem avstrijske telekomunikacijske skupine A1 danes zvečer začel delovati digitalni ponudnik mobilne telefonije Redo.

Ljubljana, 20. februarja - V Sloveniji bo pod okriljem avstrijske telekomunikacijske skupine A1 danes zvečer začel delovati digitalni ponudnik mobilne telefonije Redo. Uporabniki lahko vse potrebno uredijo prek mobilne aplikacije, možna je uporaba digitalne SIM-kartice (eSIM), mesečna naročnina brez vezave omogoča neomejene klice, sporočila in prenos podatkov v Sloveniji.
 
Uporabnik po prenosu aplikacije ustvari svoj račun, izbere lahko med eSIM in fizično SIM-kartico, ki jo lahko naroči po pošti ali kupi na servisih Petrol in OMV Slovenija, v aplikacijo doda svojo plačilno ali kreditno kartico ter storitev plača vnaprej.

Na voljo je en paket, za 15 evrov mesečno, ki omogoča neomejene klice, sporočila in prenos podatkov v Sloveniji. Za gostovanje v EU oz. Evropskem gospodarskem prostoru imajo z naročnino na voljo brezplačne klice in sporočila ter 14 gigabajtov (GB) prenosa podatkov. Za nove uporabnike je možen 14-dnevni brezplačni preizkus z 10 GB prenosa podatkov, 200 minutami pogovorov in 200 sporočili.

Uporabnik lahko svojo številko prenese z drugega operaterja ali si v aplikaciji izbere novo; vnese od dve do pet številk po svojem izboru, aplikacija pa jih bo sestavila v nekaj možnih kombinacij, izmed katerih nato uporabnik eno izbere.

Kot je na današnji predstavitvi novinarjem v Ljubljani dejal direktor za tehnologijo in poslovni razvoj v Skupini A1 Alexander Kuchar, ciljajo na tiste uporabnike, ki želijo čim več opravkov urediti digitalno, brez obiskov poslovalnic, in želijo svobodno izbirati - naročnina na Redo je brez vezave, tako da jo je mogoče kadarkoli odpovedati.

Ponuditi želijo več svobode in preglednost brez skritih stroškov, je dodal direktor Redoja Iliyan Dimitrov. Na spletni strani zbirajo komentarje in pobude oz. omogočajo razpravo, aplikacijo pa bodo dopolnjevali oz. spreminjali skladno s potrebami uporabnikov, je napovedal.

Cilj je, da bi v treh letih pridobili 100.000 uporabnikov, je povedal Dimitrov.

Slovenija je prvi trg, na katerem A1 preizkuša Redo. Po Kucharjevih besedah je za to primeren trg, saj je zahteven, z veliko konkurenco. Poleg tega naj bi bili po raziskavah A1 Slovenci izjemno digitalno vešči. "Če bomo uspešni tu, bomo uspešni tudi na drugih trgih," je menil Kuchar.

Redo ni samostojna pravna oseba, je pa ekipa ločena od preostalega A1. A1 Slovenija bo še naprej v celoti poslovala kot doslej, z vsemi storitvami za fizične in poslovne uporabnike.

VIR: Krog STA