V soboto, 16. novembra 2024, je Tržnica Ivančna Gorica zaživela v znamenju Tedna slovenske hrane, kateremu se je pridružila tudi Občina Ivančna Gorica. Namen Tedna slovenske hrane je spodbuditi večje naročanje, nakupovanje in uživanje hrane slovenskega izvora in porekla, promovirati slovenske tradicionalne jedi ter ozaveščati o trajnostnem in zdravem načinu prehranjevanja. O prednostih lokalne oziroma slovenske hrane so na dogodku ozaveščali predstavniki Čebelarskega društva Stična, Čebelarskega društva Krk

V soboto, 16. novembra 2024, je Tržnica Ivančna Gorica zaživela v znamenju Tedna slovenske hrane, kateremu se je pridružila tudi Občina Ivančna Gorica. Namen Tedna slovenske hrane je spodbuditi večje naročanje, nakupovanje in uživanje hrane slovenskega izvora in porekla, promovirati slovenske tradicionalne jedi ter ozaveščati o trajnostnem in zdravem načinu prehranjevanja. O prednostih lokalne oziroma slovenske hrane so na dogodku ozaveščali predstavniki Čebelarskega društva Stična, Čebelarskega društva Krka - Zagradec in Društva podeželskih žena Ivanjščice.

Sobotna tržnica je bila obarvana tudi v duhu martinovega. Obiskovalce so z mladim vinom postregli člani domačega Vinogradniško-sadjarskega turističnega društva Debeli hrib in člani Vinogradniškega društva »Lisec« Dobrnič. Njuni stojnici so pričali o predanosti članov, ki s skrbnostjo obdelujejo trto, pridelujejo sadje in prostovoljno prispevajo k delovanju društev.

Stalne ponudnike in člane sodelujočih društev je obiskal tudi župan Dušan Strnad. S svojim obiskom je pokazal spoštovanje do dela in truda, ki ga vinogradniki ter kmetje vlagajo v pridelavo domače hrane.

Kljub temu, da letošnje leto za pridelovalce ni bilo lahko, so številne stojnice ponujale raznovrstne pridelke in izdelke, ki jih potrebujemo v vsakdanjem življenju ali za ozimnico.

VIR: Občina Ivančna Gorica