Začeli smo celovito prenovo Podutiškega nadvoza na odseku Podutiške ceste od križišča z Ulico bratov Babnik do Ledarske ulice. Promet na območju je zato nekoliko oviran.




Predvidena je celotna prenova nadvoza s priključnimi cestami, ki bo potekala predvidoma do maja 2022. Preuredili bomo vodenje komunalnih vodov preko objekta, semaforizacijo in meteorno kanalizacijo.


Uredili bomo tudi površine za kolesarje

Na nadvozu bomo na omenjenem odseku Podutiške ceste na obeh straneh uredili kolesarsko stezo in pločnik. Površine za kolesarje bomo navezali na že obstoječe ob Podutiški cesti; na odseku od nadvoza proti Kosezam jih bomo podaljšali do križišča z Ledarsko ulico.
Projekt izvajamo skupaj z Direkcijo RS za avtoceste (DARS). Skladno s pristojnostmi po Zakonu o cestah DARS obnavlja nosilno konstrukcijo objekta s hidroizolacijo in komunalne vode za potrebe signalizacije na obvoznici, občina pa opremo objekta, asfalt, hodnike za pešce, površine za kolesarje, komunalne vode in semaforizacijo.

Dela izvaja podjetje PZG d.o.o. Skupna vrednost projekta je 1.354.910,60 EUR, od tega za MOL 804.621,22 EUR.


Promet poteka po dveh pasovih

Promet na območju bo zaradi del nekoliko oviran, zato udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.
Na območju nadvoza je postavljena delna zapora, skladno s tehnologijo izvajanja del bo promet potekal zoženo po dveh pasovih. Zapora avtoceste je predvidena po 15. marcu in takrat bo promet po obvoznici na tem odseku pod nadvozom potekal po dveh pasovih v vsako smer.

Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na našem portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo. Svoje poti po mestu lahko načrtujete tudi s pomočjo klepetalnega robota (chatbota) Ljubo iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije Messenger.

PR: MOL