Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je bil v petek, 7. oktobra 2022, gost pogovorne oddaje na radiu Zeleni val.


Z voditeljico Ireno Sonc Šlenc sta že v uvodu oddaje ugotovila, da se veliko dogaja, da dela intenzivno potekajo povsod po naši občini. In se tako po naši občini tudi sprehodila, začenši z zadrževalnikom Veliki potok, ki se je ob prvem večjem jesenskem deževju že izkazal, svojo nalogo odlično opravil, marsikdo pa se je tako že lahko počutil bolj varno pred poplavami.
Ob tem je tudi povedal, da se bo že v roku 1 meseca obnovila tudi cesta, ki pelje mimo zadrževalnika in je bila pri njegovi gradnji poškodovana.
Poudaril je, da bomo vsa zaledna naselja v občini Grosuplje s središčem Grosupljega povezali s pločniki.
Od Škofljice preko Malega Vrha, Šmarja - Sapa, Cikave do središča Grosupljega, je pločnik že zgrajen. Ravno ta dan, po oddaji, se nam je obetal podpis pogodbe za gradnjo pločnika od Grosupljega proti Spodnji Slivnici, vrednost te investicije je preko 1.000.000 evrov. V tednu pozneje pa je župan napovedal objavo razpisa za gradnjo pločnika od podružnične osnovne šole do železniške postaje v Žalni. »Še ena investicija, z gradnjo katere bomo že zdaj pričeli,« je dejal.
Že kmalu lahko pričakujemo tudi pričetek gradnje pločnika na Polici, v dolžini 400 m, od podružnične osnovne šole proti podvozu.
Potem bodo sledili še pločniki, ki so sedaj v  fazi priprave dokumentacije. To je pločnik od Lobčka proti Plešivici, pločnik v Čušperku in pločnik proti Spodnjemu Blatu.
V Grosupljem pa smo v zadnjem mesecu dobili tudi že 9. krožišče, krožišče pri Bambiču. Gre za projekt, ki ga financira Direkcija RS za infrastrukturo, v okviru katerega se bo nadaljevala tudi rekonstrukcija ceste od krožišča do železniškega prehoda in nato naprej vse do Velikega Mlačevega, kjer se bo zgradilo še eno krožišče. »Obenem se bo zraven gradila kolesarska in peš povezava, ki bo ločena od vozišča,« je pojasnil. »V okviru tega projekta se bo že v tem mesecu pričelo tudi s celovito rekonstrukcijo Adamičeve ceste, ceste čez center Grosupljega,« je bil izčrpen župan.
V nadaljevanju oddaje pa je beseda tekla tudi o spodbudah za mlade, ki jih je prinesla zadnja seja občinskega sveta, o novih pridobitvah tudi za starejše, posebej izstopa Grosupeljski Zapeljivec, in o novem prijateljskem sodelovanju naše občine z ukrajinsko občino Chortkiv.
Izpostavili smo le nekaj poudarkov iz oddaje, še vedno pa ji lahko prisluhnete, s klikom na zvočni posnetek oddaje, ki je na voljo spodaj.

Jana Roštan

PR: Občina Grosuplje