V okviru Festivala Zmaj 'ma mlade in v organizaciji Občine Postojna, Zavoda Znanje, ...

3. 9. 2022  

V okviru Festivala Zmaj 'ma mlade in v organizaciji Občine Postojna, Zavoda Znanje, Športne zveze Postojna in Kluba študentov občin Postojna in Pivka je na novem odbojkarskem igrišču na mivki danes potekal otvoritveni dogodek in odbojkarski turnir trojk.

Da je odbojka priljubljen poletni šport je potrdila udeležba enajstih ekip, ki so tekmovale na turnirju ter vzdušje, ki je pričaralo pravi poletni utrip. Otvoritveno tekmo je odigrala ekipa Občine Postojna, na čelu z županom Igorjem Marentičem ter ekipa Slovenske vojske.

Rezultati ob tako prijetnem športnem vzdušju, ki ga je popestril tudi prenos odbojkarske tekme svetovnega prvenstva naše slovenske reprezentance, so bili sicer postranskega pomena, vendar so najboljše tri ekipe ponosno dvignile svoje pokale.

V juniju je Občina Postojna začela z izvedbo še enega izmed projektov, ki so ga občani izglasovali v okviru participativnega proračuna in sicer ureditvijo odbojkarskega igrišča na mivki. Po presoji možnosti je bila izbrana lokacija vojaškega stadiona za Sovičem.

Poleg predlaganega igrišča za priljubljen poletni šport, ki ga v občini, v sklopu javne športne infrastrukture, še nismo imeli, je Občina Postojna v okviru tega projekta pristopila tudi k izvedbi osvetlitve le-tega ter sočasni izvedbi dodatne osvetlitve dela obstoječega nogometnega igrišča. Osvetlitev bo omogočala uporabo obeh igrišč, odbojkarskega in nogometnega, tudi v večernih urah. Zaradi daljših dobavnih rokov, se je namestitev reflektorjev sicer nekoliko zavlekla, zagotovo pa bodo svetili v nekaj tednih.

Skupna investicijska vrednost projekta je znašala 36.251,39 EUR, od česar se je 20.000 EUR financiralo iz participativnega proračuna, preostalih 16.251,39 EUR za ureditev okolice in dodatne opreme pa je zagotovila Občina Postojna.

Želimo si, da bo igrišče, ki ga danes tudi uradno predajamo v uporabo, popestrilo poletne aktivnosti in športno ponudbo v našem kraju. Ker si vsi želimo, da bi bile naše športne površine lepo vzdrževane in bi nam dolgo služile, predvsem pa bile varne, pozivam ob tej priložnosti vse uporabnike, da z igriščem in tudi ostalimi športnimi površinami v okolici ravnate skrbno in odgovorno.

PR: