Uvodoma se je občinski svet seznanil z ugotovitvami Nadzornega odbora Občine Izola za leto 2023, ki je doslej dokončal tri od skupno devetih izvedenih nadzorov, pri čemer ni ugotovil nepravilnosti. Občini je podal le nekaj priporočil.

Izola, 26. januar 2024 – Uvodoma se je občinski svet seznanil z ugotovitvami Nadzornega odbora Občine Izola za leto 2023, ki je doslej dokončal tri od skupno devetih izvedenih nadzorov, pri čemer ni ugotovil nepravilnosti. Občini je podal le nekaj priporočil. Nazadnje so svetniki na mesto poslovno-programske direktorice Javnega zavoda Center za kulturo, šport in prireditve Izola za petletno mandatno obdobje soglasno imenovali Vesno Rebec.
 
Nadzorni odbor (NO) Občine Izola je pregledal poslovanje Javnega zavoda za spodbujanje podjetništva in razvojne projekte Občine Izola v letih 2019–2022, parkirišča v lasti Občine Izola v obdobju 2019–2022 ter finančno upravljanje te dejavnosti, ki je v domeni JP Komunala Izola. Preveril je porabo proračunskih sredstev na področju informatizacije občinske uprave v letih 2019–2022 in pregledal analizo prihodkov z naslova turistične takse. Delovna skupina NO je uvedla tudi nadzor nad izvajanjem linijskega prevoza potnikov v notranjem cestnem prometu – prevozi na klic. Nadalje je NO preverjal pogodbe za oddajo javnih površin v obdobju 2019–2022, spoštovanje odloka o podaljšanem obratovalnem času lokalov/obratov, kjer se opravlja gostinsko dejavnost, vključno z nadziranjem prekomernega hrupa ter s tem povezanih sankcij. Nazadnje je izvedel še nadzor nad namenskostjo in smotrnostjo porabe proračunskih sredstev Društva upokojencev Jagodje - Dobrava. Doslej pri pregledu dokumentacije ni bilo nepravilnosti.
 
Sledila je obravnava predloga za določitev višine tržne najemnine za neprofitna stanovanja po Stanovanjskem zakonu, ki so jo svetniki soglasno sprejeli. Višina tržne najemnine za najemnike tovrstnih stanovanj, ki niso več upravičeni do neprofitne najemnine, bo znašala 130 % več od neprofitne najemnine za konkretno stanovanje, vendar ne manj kot 9 EUR/m2 in ne več kot 11 EUR/m2.
 
V nadaljevanju se je občinski svet seznanil s predlogom okvirnega plana dela za leto 2024.
 
Potrjeni so bili tudi predlogi Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Svetniki so razrešili dosedanjega predstavnika ustanovitelja v svetu zavoda SE-OŠ Dante Alighieri Isola – Izola, Robija Štuleta, in imenovali nadomestno članico, Illenio Šavron Ukovič. Na mesto poslovno-programske direktorice Javnega zavoda Center za kulturo, šport in prireditve Izola so imenovali Vesno Rebec, ki bo vodenje zavoda prevzela 1. aprila.

VIR: Občina Izola