Drage bralke, dragi bralci, Vabimo vas na literarno-vinski večer, ki bo v sredo, 18. maja 2022, ob 19. uri, v Domu KULTure Muzikafe na Ptuju.


Drage bralke, dragi bralci, Vabimo vas na literarno-vinski večer, ki bo v sredo, 18. maja 2022, ob 19. uri, v Domu KULTure Muzikafe na Ptuju. Na 79. Hudi pokušnji! bosta z nami legenda slovenskega smučanja Tone Vogrinec, ki je nedavno ob svojem 80. rojstnem dnevu dobil biografijo Vsi me kličejo Tona, in vinar Janez Valdhuber z Valdhuberjevega posestva v Svečini (Vina Falot). Večer bosta povezovala pesnik David Bedrač in vinski publicist Jože Rozman.
Vstop je prost.
O avtorju
Wikipedija ga v prvi vrsti(ci) predstavi kot strojnega tehnika, politika in smučarskega funkcionarja. Vendar je Tone Vogrinec seveda mnogo več in vse kaj drugega kot to – je Tona: ime, ki pove marsikaj že brez omembe priimka. Vseživljenjski športni delavec in zanesenjak, rokometaš, tenisač, smučarski tekmovalec, trener, direktor, menedžer, predvsem pa svetovljan, ki je v času svoje kariere in nadaljnjega službovanja v športu obredel skoraj ves svet in prijateljeval s tem in onim, ustvarjal velike zgodbe … A medtem včasih žal zanemaril zasebno življenje in zato zavozil manjše, še kako pomembne lastne intimne zgodbe. V knjigi Vsi me kličejo Tona, ki bi se na račun mnogih pestrih zgodb in zanimivih anekdot do izida še kar debelila, če se ne bi bližala njegova osemdesetletnica, so gladko berljivo in slalomsko dinamično predstavljene vse življenjske preizkušnje tega legendarnega Slovenca.

O vinarju
Do leta 2008 je bil mag. Janez Valdhuber avtor vin pri istoimenski vinogradniški kmetiji, kjer sta z bratom Bogomirjem pridelovala tudi mlado muškatno vino, poimenovano z nagajivim imenom Falot. To ime je po začetku Janezove samostojne vinogradniške poti postalo nova znamka za vrhunska vina iz Svečine. Na pokušnji bo vinar, sicer tudi višji predavatelj na Katedri za vinogradništvo in vinarstvo mariborske Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, razkril, kaj se skriva za tem nagajivim in izzivalnim poimenovanjem vin, ki predstavlja njegovo blagovno znamko. Z nami bo torej strokovno visoko podkovan sogovornik, zato se nadejamo izvedeti marsikaj zanimivega o svečinskih vinih, ki se ponašajo s fino in pestro aromatsko paleto ob prepoznavni štajerski svežini, ki vinoljubce neprisiljeno snubi k naslednjemu požirku. S petih hektarjev Valdhuberjevega posestva prihajajo različna zvrstna in sortna vina, tokrat nas bodo skušali prepričati suhi sauvignon, polsuhi muškat otonel in polsladki renski rizling pozne trgatve.

Več informacij o dogodku

Soprireditelji: Beletrina, Dom KULTure Muzikafe, TheThirdWine

Dogodek je del programa Literarne prireditve, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Veselimo se snidenja z vami! 

PR: Beletrina