Mestni občini Velenje je do konca septembra odprt javni razpis za dodelitev sredstev za spodbujanje podjetništva, kjer je na voljo še 15 tisoč evrov. Gre za preostanek nepočrpanih sredstev spomladanskega razpisa v višini 100 tisoč evrov, ki smo jih v sklopu podjetništva namenili za spodbuditev zagona podjetij in zmanjšanju brezposelnosti na našem območju.

Mestni občini Velenje je do konca septembra odprt javni razpis za dodelitev sredstev za spodbujanje podjetništva, kjer je na voljo še 15 tisoč evrov. Gre za preostanek nepočrpanih sredstev spomladanskega razpisa v višini 100 tisoč evrov, ki smo jih v sklopu podjetništva namenili za spodbuditev zagona podjetij in zmanjšanju brezposelnosti na našem območju. Nepovratna sredstva tokratnega razpisa so namenjena za spodbujanje podjetij k prijavam na javne razpise. Rok za oddajo vloge je 28. september. Vsa razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani www.velenje.si (Za občane, Javne objave in razpisi).
 
Na javni razpis, ki je objavljen na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si in v Uradnem listu RS, se lahko prijavijo samostojni podjetniki posamezniki, zadruge, mikro in mala enotna podjetja, ki so organizirana kot gospodarska družba s sedežem oziroma lokacijo poslovne enote na območju Mestne občine Velenje in bodo izvajali naložbo ali projekt na območju Mestne občine Velenje. Do sredstev, ki se bodo delila po pravilu de minimis, so upravičeni tudi subjekti, ki nimajo sedeža v Mestni občini Velenje, vendar bodo izvajali projekt na območju občine Velenje.
 
Namen javnega razpisa je spodbuditi podjetja k številčnejšim prijavam na javne razpise za pridobivanje nepovratnih sredstev. Na ta način želimo podjetjem pomagati pri kandidaturah, saj priprava projektov oz. prijav zahteva relativno visoka finančna sredstva, stroški pa kljub uspešni kandidaturi v celoti bremenijo pripravljavca.
 
Prijavitelji lahko oddajo vlogo najkasneje do četrtka, 28. septembra 2023, do 9. ure, ko se bo aplikacija za oddajo elektronske prijave zaprla. Vloga mora biti v celoti izpolnjena in oddana v elektronski obliki preko aplikacije na povezavi https://velenje.e-obcina.si/objava/719691. Za uspešno oddajo prijave na razpis potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo in dostop do varnega elektronskega predala.
 
Prijazno vabljeni k prijavi.

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje