Xiaomi 13 Pro bo naslednji paradni konj nove Xiaomi serije telefonov.

Kot je že v navadi, lahko predstavitev pričakujemo nekje v decembru. Zato pa so se že začele pojavljati prve govorice o tehničnih specifikacijah novega telefona Xiaomi 13 Pro.
Xiaomi 13 Pro s 1 inčnim Sony IMX989 foto tipalom


Kot razkrivajo prve govorice, naj bi Xiaomi 13 Pro imel isto tipalo primarnega fotoaparata kot Xiaomi 12S Ultra. Primarni od treh fotoaparatov na zadnji strani naj bi bil Sony IMX989, 50MP z 1 inčnim tipalom.

Pri tem tipalu je posebnost to, da sta ga Sony in Xiaomi skupaj razvijala, ter za raziskave in razvoj namenila 15 mio $. Z njim pa naj bi zagotovila več svetlobe in v celi boljše delovanje. Tudi preostala dva fotoaparata naj bi bila 50MP, tako kot je to pri Xiaomi 12 Pro. Na voljo naj bi bila tudi Surge C2 ISP, Surge P2 čip za varno polnjenje baterije in Leica barvna shema. Vse skupaj pa naj bi poganjal nov Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2 procesor.

Ali bodo vse informacije točne, bomo najverjetneje videli še letos na predstavitvi za kitajski trg. Kot je v navadi, pa bo na globalno lansiranje treba počakati nekoliko dlje. To bo zagotovo v letu 2023.