Danes je na SkyShowtime premiera prve poljske izvirne serije Warszawianka, prva dva dela pa sta že na voljo za predvajanje. Serija ima enajst štiridesetminutnih epizod, ki bodo na SkyShowtime prihajale vsak ponedeljek. Serija je premierno predvajana na vseh 22 trgih, kjer je SkyShowtime tudi na voljo.

Danes je na SkyShowtime premiera prve poljske izvirne serije Warszawianka, prva dva dela pa sta že na voljo za predvajanje. Serija ima enajst štiridesetminutnih epizod, ki bodo na SkyShowtime prihajale vsak ponedeljek. Serija je premierno predvajana na vseh 22 trgih, kjer je SkyShowtime tudi na voljo.

Warszawianka je fikcijska dramska serija, ki spremlja tragikomične dogodivščine 40-letnega ženskarja Franka Czułkowskega (znanega tudi kot "Czuły"), ki ga odlično upodablja glavni poljski igralec Borys Szyc.

Czuły je zelo zapleten lik – nadarjen pisatelj, ki je doživel uspeh in neuspeh, zdaj pa je ujet med boji s samim seboj in družbenimi pričakovanji. V zgodbi nastopajo nekateri najzanimivejši liki, ki živijo v mestu in so del Czułyjevejega življenja. V seriji spremljamo njegove dogodivščine, ko poskuša razumeti smisel svojega obstoja v sodobnem svetu.

Direktor SkyShowtime Monty Sarhan je dejal: »SkyShowtime je pretočna storitev, ustvarjena posebej za Evropo, ki je zavezana k avtentičnemu pripovedovanju zgodb, ki zabavajo in navdušujejo občinstvo na naših trgih. Veseli nas, da bomo junija letos gledalcem ponudili Warszawianko – našo prvo poljsko izvirno serijo. Warszawianka, ki jo je vrhunsko napisal Jakub Żulczyk in v kateri igra nadarjeni Borys Szyc, predstavlja najboljšo zabavo. Gre za provokativno pripovedovanje zgodb za odrasle in ponosni smo, da smo ekskluzivni dom te izjemne serije.«

»Obstajajo ljudje, ki naše življenje obarvajo, vendar sami živijo na robu črnega. Warszawianka je zgodba o Franeku »Czułyju« – 40-letniku, ki je še vedno najstnik. Je najboljši in najslabši oče na svetu. Je ženskar, ujet v mestni življenjski slog, in hkrati dober človek, ki vedno znova sprejema slabe odločitve. Je moški, ki je še vedno zaljubljen, vendar nima pojma, kako ljubiti. Takih fantov, kot je Czuły, je le nekaj in verjamem, da bo gledalce pritegnila ta serija, saj menim, da bo marsikdo v njegovi zgodbi našel del sebe. SkyShowtime je pokazal močno zavezanost podpori serije in je popoln dom za Warszawianko,« je dejal Jakub Żulczyk, scenarist in priljubljen poljski pisatelj.

Izvirna serija SkyShowtime – Warszawianka je nastala v režiji Jacka Borcucha in je posneta po scenariju Jakuba Żulczyka, Piotr Uznański pa je direktor fotografije. Glavni lik v seriji igra Borys Szyc. Druge vloge so prevzeli Krystyna Janda, Jerzy Skolimowski, Ilona Ostrowska, Piotr Polak, Jadwiga Jankowska-Cieślak, Zofia Wichłacz, Paulina Gałązka, Jan Peszek, Maja Pankiewicz, Marianna Zydek, Jakub Wieczorek, Marta Ścisłowicz, Tomasz Włosok, Marcin Januszkiewicz in Milena Goździela.

Producentka je Izabela Łopuch, linijski producent pa Andrzej Besztak.

Film je bil posnet na Poljskem s podporo Zakona o finančni podpori za avdiovizualno produkcijo, ki jo je zagotovil poljski filmski inštitut in financiralo Ministrstvo za kulturo in nacionalno dediščino.
 
SkyShowtime je potrošnikom na voljo neposredno prek aplikacije SkyShowtime na napravah Apple iOS, tvOS, Android, Android TV, Google Chromecast, LG TV, Samsung in prek spletnega mesta: www.skyshowtime.com. Mesečna cena storitve SkyShowtime je 5,99 evra (brez oglasov), s sedemdnevnim brezplačnim preizkusom – preklicati jo je mogoče kadarkoli.
 
Za več podrobnosti obiščite:
 
Več o SkyShowtime
 
SkyShowtime je hitro rastoča storitev pretočnega predvajanja v Evropi. Kot skupno podjetje družb Comcast in Paramount Global SkyShowtime ponuja najboljšo hollywoodsko in lokalno zabavo na enem mestu. 
 
Od filmov in izvirnih serij kultnih blagovnih znamk studiev, kot so Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios in Peacock pa vse do SkyShowtime Original series, je SkyShowtime novo mesto prvovrstne zabave v Evropi. 
 
V začetku letošnjega leta se je SkyShowtime začel predvajati na vseh svojih trgih in je zdaj na voljo: v Sloveniji, Albaniji, Andori, Bosni in Hercegovini, Bolgariji, na Hrvaškem, Češkem, Danskem, Finskem, Madžarskem, Kosovu, v Črni gori, Severni Makedoniji, na Norveškem, Nizozemskem, Poljskem, Portugalskem, v Romuniji, Srbiji, na Slovaškem, v Španiji in na Švedskem. Na voljo je uporabnikom izbranih televizijskih ponudnikov na določenih trgih in na napravah Apple iOS, tvOS, napravah Android, Android TV, Google Chromecast, LG TV, Samsung Smart TV ter prek spletnega mesta.

VIR: SkyShowtime