Supanje postaja vse bolj popularno, vsekakor pa je nekaj posebnega videti Ljubljano iz druge perspektive.

Supanje postaja vse bolj popularno, vsekakor pa je nekaj posebnega videti Ljubljano iz druge perspektive. Veslanje pod Tromostovjem je posebno doživetje tudi za domačine, ki reko navadno gledamo od zgoraj. Vabljeni na brezplačni tečaj supanja na reki Ljubljanici.
 
Konec maja smo začeli novo sezono brezplačnega tečaja Gremo na sup, ki je namenjen predvsem začetnikom, ki bi ta šport radi spoznali oziroma izpopolnili svoje znanje. Pogoj za udeležbo je znanje plavanja.
 
Na tečaju udeleženci spoznavajo osnovne elemente supanja, opremo (razliko med deskami), se naučijo, kdaj je ena deska bolj primerna od druge, kako izbrati in pravilno nastaviti veslo… Udeleženci spoznavaji pravilen pristop na vodo, se naučijo prvih korakov – pravilnega vstajanja na supu, tehnik veslanja, spreminjanja smeri veslanja, učinkovitega zaustavljanja in sestopanja s supa.
 
Posamezen tečaj poteka dva dni, 2x2 uri, predvidoma ob sredah in četrtkih. Program in čas/kraj izvedbe se lahko glede na vremenske razmere spremeni. Udeleženci potrebujejo za udeležbo na tečaju SUP opremo. Kdor svoje opreme nima, si jo lahko ugodno izposodi.
 
Termin tečajev - prijave na povezavi >>>
  • 31. 7. in 1. 8. 2024
  • 7. 8. in 8. 8. 2024
 
Opozorila:

Na reko se ne odpravite ob slabih vremenskih pogojih in višjemu pretoku reke.
Ne pozabite se zaščiti pred soncem ter komarji in drugimi insekti na reki. 

VIR - LFŠ