pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
V branje vam priporočamo Zbrane pesmi enega največjih pesnikov 20. stoletja, Paula Celana. V dvojezičnem nemško-slovenskem delu je zbran avtorjev celotni opus. Izdaja je opremljena z nujnimi opombami, ki obsegajo stvarne podatke, vire, medbesedilne navezave in prevodna pojasnila, nujna za razumevanje pesmi. Prevod in spremno besedo je pripravil dr. Vid Snoj.

Dogodek tedna
Ta teden pričenjamo z že dvajsetim festivalom Literature sveta – Fabula, ki ga bo tokrat otvorila ukrajinska pisateljica Oksana Zabužko. Vabljeni, da se nam v petek, 3. marca 2023, ob 20. uri pridružite v Klubu Cankarjevega doma. Brezplačne vstopnice za dogodek si lahko priskrbite na povezavi.

Ugodnost tedna
Knjigo tedna, Zbrane pesmi Paula Celana, smo v februarju izbrali tudi za knjigo meseca. Samo še danes je na voljo po 32 % ugodnejši ceni. Vabljeni po svoj izvod.

Novica tedna
Beletrinini trubadurji bodo tudi letos svoje delo predstavili v številnih krajih po Sloveniji. Prvi se na pot med bralke in bralce odpravlja Feri Lainšček, ki bo v petek, 3. marca 2023, ob 18. uri gostoval v Knjižnici Mozirje.

Članek tedna
Obiščite portal AirBeletrina, kjer vas vsak teden pričakujejo  zanimive vsebine. V teh dneh je bil med drugim objavljen tudi prispevek Sanje Podržaj, ki je zapisala deset stvari, ki jih moramo vedeti o Ivanu Tavčarju, katerega stoletnico smrti obeležujemo letos.
VIR: Beletrina