Bernarda Mlakar, empatinja, ženska z močno intuicijo, zaposlena v domu za starejše osebe, si je poklic, ki ga obožuje, krvavo priborila.

Bernarda Mlakar, empatinja, ženska z močno intuicijo, zaposlena v domu za starejše osebe, si je poklic, ki ga obožuje, krvavo priborila. Izhaja iz razbite kmečke družine in težkih socialnih razmer, prežetih s fizičnim, tudi spolnim, in psihičnim nasiljem. A nek notranji glas jo je prek trgovke in delavke v industriji vodil do izbranega poklica – medicinske sestre, sedaj tudi magistrice zdravstva. Od nezaupanja in izjemno slabe samopodobe, prek izkušnje izgorelosti je spoznala moč samospoštovanja in uživanja v radosti vsakega trenutka – in s tem naš tokratni Navdih.
Najtežje je bilo spoznanje, da moram odpustiti sebi

»Na moje življenje sta bistveno vplivali dve pomembni učni lekciji,« nam svoje izkušnje opisuje Bernarda. »Travmatične izkušnje v otroštvu, ki so globoko zaznamovale moje življenje, potiskanje spominov in čustev, ki so z leti bili vedno glasnejši, in epidemija kovida v domu, kjer sem zaposlena. Dogodki so me zlomili tako močno, da sem pred letom in pol zbolela zaradi kronične utrujenosti in izgorelosti.«

O Bernardini zgodbi piše Danaja Postružnik na https://navdihni.me/vodita-me-mocna-intuicija-in-socutje-do-cloveka/

PR: Insights