Velenjska plaža je tudi letos osvojila prvo mesto v kategoriji naravnih kopališč v akciji Naj kopališče 2023, ki jo organizira RTV Slovenija. Po mnenju slovenskih kopalk in kopalcev je bila razglašena za najboljše naravno kopališče v Sloveniji.

Velenjska plaža je tudi letos osvojila prvo mesto v kategoriji naravnih kopališč v akciji Naj kopališče 2023, ki jo organizira RTV Slovenija. Po mnenju slovenskih kopalk in kopalcev je bila razglašena za najboljše naravno kopališče v Sloveniji. Plaža v Velenju je najbolj obiskana turistična točka v občini in predstavlja enega največkrat omenjenih razvojnih potencialov premogovne regije v prehodu.
 
V letošnji akciji Naj kopališče je sodelovalo več kot 50 kopališč v 6 kategorijah. Akcijo organizira RTV Slovenija v sodelovanju z radijskimi postajami Radio Si, Radio Maribor, Radio Koper in drugimi lokalnimi radijskimi postajami. Glasovanje je potekalo prek spletne strani www.najkopalisce.si in s fizičnimi glasovnicami na kopališčih.
 
Velenjska plaža vsako leto v času kopalne sezone s številnimi brezplačnimi vsebinami privabi več kot 100.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Sprostitev zagotavljajo čista voda, prijazni lokali, brezplačna uporaba ležalnikov in urejenih lesenih površin ter najrazličnejše priložnosti za vodne športe in drugo rekreacijo, nepozabna doživetja, pa tudi različne animacije in prireditve. Z novim prireditvenim prostorom in odrom Vista, v neposredni bližini Velenjske plaže, pa smo zagotovili odlične pogoje za razvoj festivalskih in drugih vsebin. Z raznoliko in bogato ponudbo smo ustvarili dodano vrednost vse bolj prepoznavne turistične destinacije.
 
Več kot pol milijona evrov bomo do konca leta 2025 namenili za nadgraditev turistične infrastrukture Velenjske plaže. Bili smo namreč uspešni na Javnem razpisu za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo ter naravne znamenitosti v turističnih destinacijah in prejeli finančna sredstva v višini do 349.718,40 evra. V sklopu projekta bomo najprej izdelali projektno nalogo, ki bo podlaga za celostno in trajnostno upravljanje prostora v prihodnje, in nadgradili turistično infrastrukturo – nova urbana oprema, dostop za gibalno in senzorno ovirane, digitalizacija ponudbe, novo 5-zvezdično doživetje – ter tako izboljšali možnosti za aktivno preživljanje časa na Velenjski plaži.
 
Zaključne prireditve projektov Naj kopališče in Slovenia’s Hidden Gems v gradu Rače so se udeležili podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević in predstavniki Zavoda za turizem Šaleške doline. Slednjim se zahvaljujemo za izjemen prispevek pri zagotavljanju urejenosti Velenjske plaže.
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje