V soboto, 1. in nedeljo, 2. aprila 2023, bo športna dvorana Kidričevo na Kidričevem gostila 8. državno prvenstvo v klasičnem troboju moči – powerliftingu.

Gre za športno panogo dviganja uteži, kjer se tekmovalci pomerijo v treh disciplinah: počepu, potisku s prsi in mrtvem dvigu.
 
Letošnje državno prvenstvo bo najbolj množično tekmovanje v športih moči pri nas do sedaj - svoje moči bo preizkusilo več kot 100 tekmovalcev iz 10 slovenskih klubov. Pričakujemo tudi še enkrat toliko spremljevalcev in lepo število gledalcev. Tekmovanje bo oba dneva potekalo od jutra do večera. Najboljši tekmovalci (in tekmovalke) bodo nastopili v popoldanskem času in sicer v soboto lažje in v nedeljo težje težnostne kategorije.
 
Seznam prijavljenih tekmovalcev in ostale informacije lahko spremljate na naši spletni strani, posnetek spletnega prenosa in fotografije z lanskega državnega prvenstva pa na našem YouTube kanalu oz. Facebook strani. Točen urnik tekmovanja bo znan in objavljen na spletni strani ob koncu prijav in sicer po 18. marcu.

Na povezavi si lahko ogledate tudi posnetek z državnega prvenstva 2021, da boste lahko začutili utrip naših tekmovanj.
 
Veselimo se srečanja z vami!
 
PR ekipa in
Urban Mur, predsednik PLZS

VIR: PLZ