Pretekli teden je trboveljski Dewesoft gostil visokotehnološke velikane sveta. Na konferenci v Laškem so z delavnicami v živo prikazali svoje inovacije, s katerimi rešujejo kompleksne merilne izzive pri vesoljski tehnologiji, samovozečih vozilih ali spremljanju varnosti mostov.

Pretekli teden je trboveljski Dewesoft gostil visokotehnološke velikane sveta. Na konferenci v Laškem so z delavnicami v živo prikazali svoje inovacije, s katerimi rešujejo kompleksne merilne izzive pri vesoljski tehnologiji, samovozečih vozilih ali spremljanju varnosti mostov.

Avtor:
23. aprila 2024; 6.06

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta


Dr. Jure Knez, Dewesoft Trbovlje


Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je podjetje Dewesoft s konferenčnimi dnevi nadaljevalo v Laškem. Po besedah predsednika trboveljskega podjetja, Jureta Kneza, so svojim gostom, poleg tehnoloških inovacij, ponudili tudi festivalsko in turistično doživetje lokalnega okolja.

 

Na konferenci, ki so se je udeležili predstavniki visokotehnoloških podjetij iz celega sveta, so ponudili osebni stik z mednarodno ekipo Dewesoft strokovnjakov. Njihovi inženirji in inženirke so izvajali praktične delavnice, predavale so tudi njihove stranke, na forumih pa so se razvile debate o nadaljnjih korakih razvoja avtomobilov, vesoljske tehnologije ter ostalih ved tehnike. V prostem času pa, pravi Knez, so v sodelovanju s STIK Laško, za svoje goste organizirali festival Pivo in cvetje v malem. “športna dvorana Tri Lilije se je prelevila v mednarodni nogometni spektakel, kjer so naše podružnice in stranke tekmovale med seboj. Vse dni smo poskrbeli, da so kuhali lokalni kuharski mojstri in ostali zvesti naši zavezi vračanja lokalnemu okolju. Na tak način z roko v roki tkemo dobre zgodbe prihodnosti s tradicijo,” je razložil Knez. Da imajo takšni dogodki pozitivno prednost za lokalno okolje potrdi tudi župan občine Laško, Marko Šantej, ki pravi, da so takšni dogodki izjemnega pomena za njihovo občino: “s kongresnim turizmom, ki predstavlja pomemben del turističnega segmenta naše občine, zapolnimo tako naše turistične kapacitete, kot tudi infrastrukturo, ki je temu namenjena”.


Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Znanje, ki ga razvijajo v Dewesoftu, je tisto, ki je podjetje svetovno znanih imen privabilo v Zasavje. Konference so se udeležili predstavniki podjetij BMW, Mercedes-Benz, Volvo, Scania, Jaguar, Rolls-Royce, Siemens, Airbus, Michelin, MAN, OneSubsea, ESO, Clemessy, Air France, hrvaški Rimac je na konferenco pripeljal svoj najhitrejši električni avtomobil na svetu – Nevero. Jure Knez pravi, da so bila pretekla leta prelomna za Dewesoft. “Čeprav smo zrasli po tržnem deležu in ekipi, ki šteje že preko 400 sodelavcev doma in v svetu, je tisto, kar v Trbovljah največ šteje, zavezanost inovacijam. Ta je prinesla pomembne mejnike v našem razvoju. Podali smo se v partnerstvo z globalnim konkurentom, da bi ustvarili openDAQ, odprti globalni standard v svetu merilne tehnike, ki že zbuja pozornost. Razvili pa smo tudi X linijo instrument, ki pomeni novo dimenzijo za stranke Dewesofta. Še pred nekaj leti nismo niti sanjali, da bo mogoče kaj takega,” je prepričan predsednik zasavskega podjetja in dodal, da Dewesoft merilno konferenco vidi kot platformo za sodelovanje, izmenjavo znanja in strokovno rast njihovih strank ter razvojnih inženirjev različnih industrij. Pravi še, da pri tem ne gre le za predstavitev njihovih izdelkov in programske opreme na področju merilne tehnologije, ampak tudi za podpiranje skupnosti, ki vžiga inovacije za spodbujanje napredka človeštva.





























VIR: Zon.si